Σαουδική Αραβία: Θανατική ποινή στους δολοφόνους του Τζ. Κασόγκι - Karfitsa.gr
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Θανατική ποινή στους δολοφόνους του Τζ. Κασόγκι

Τη θανατική ποινή των πέντε από τους 11 υπόπτους για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι θα ζητήσει ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας, σε μια υπόθεση που έχει κλονίσει τις σχέσεις του Ριάντ με την Ουάσινγκτον.

Ο ίδιος, άλλωστε, ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος της Washington Post δολοφονήθηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή του στη Σαουδική Αραβία.

«Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για να βρούμε το ρόλο που έπαιξαν στη δολοφονία οι εναπομείναντες κρατούμενοι. Ο γενικός εισαγγελέας έχει ζητήσει τη καταδίκη σε θανατική ποινή πέντε ατόμων που κατηγορούνται για την εντολή και την διενέργεια του εγκλήματος» δήλωσε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας, το πρόσωπο που διέταξε τη δολοφονία του Κασόγκι ήταν ο επικεφαλής των διαπραγματευτών, που είχε σταλεί στην Τουρκία για τον επαναπατρισμό του δημοσιογράφου.

Ο αναπληρωτής εισαγγελέας και εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σααλάν αλ-Σααλάν είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, έπειτα από πάλη με μια μοιραία δόση ναρκωτικού που του χορηγήθηκε σε ενέσιμη μορφή και το πτώμα του διαμελίστηκε και μεταφέρθηκε εκτός του κτιρίου. Επανέλαβε ότι είναι άγνωστο πού βρίσκονται τα μέλη από τη διαμελισμένη σορό του Κασόγκι.

Πηγή: euronews

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ