Στην εκτίμηση ότι τα κρούσματα θα εκτοξευθούν αν μαζί με τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων λειτουργήσουν και τα καταστήματα με click away, προχώρησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι τα κρούσματα θα αγγίξουν τα 2.000 στις αρχές Απριλίου, ωστόσο επισήμανε ότι τότε η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη, καθώς και ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
«Μπορούμε να ανοίξουμε τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου με click away και ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε και για το επόμενο βήμα του click in shop. Ωστόσο, δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρηγιάννης.
Τόνισε δε ότι αν επαναλειτουργήσουν γυμνάσια και λύκεια θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, όπως συσκευές για τον καθαρισμό του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και αύξηση των rapid test ώστε να προληφθεί πιθανή αναζωπύρωση.