Σεισμός στην Αθήνα: Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για το χτύπημα του εγκέλαδου - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Σεισμός στην Αθήνα: Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για το χτύπημα του εγκέλαδου

Τα διεθνή ΜΜΕ καλύπτουν αναλυτικά το χτύπημα του εγκέλαδου στην Αθήνα. Η γερμανική εφημερίδα Bild στο τίτλο της αναφέρει ότι «Σεισμός ταρακουνά την Αθήνα» και μεταφέρει εικόνες από την πρωτεύουσα. Η εφημερίδα μεταδίδει επίσης και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Την ίδια στιγμή υπενθυμίζει και τον φονικό σεισμό του 1999.

Στο ίδιο μήκος κύματος το περιοδικό Der Spiegel μεταδίδει «Σοβαρός σεισμός συνταράσσει την Αθήνα» και υπογραμμίζει τα προβλήματα που ακολούθησαν στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ότι χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν από τα σπίτια τους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε αναλυτικό ρεπορτάζ του, αναφέρει τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ενώ μεταφέρει και εικόνες από την πρωτεύουσα και λέει χαρακτηριστικά ότι «πολλοί κάτοικοι και τουρίστες βγήκαν από τα κτίρια και συγκεντρώθηκαν στους δρόμους».

Ο ανταποκριτής του BBC τονίζει ότι «ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την ελληνική πρωτεύουσα διακόπτοντας τα τηλεφωνικά δίκτυα και την ηλεκτροδότηση σε τμήματα της πόλης», ενώ «οι Αθηναίοι έτρεξαν στους δρόμους και εκκένωσαν τα ψηλά κτίρια». Ακόμα δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί παρά μερικοί εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ.

Το αμερικανικό δίκτυο CNN έκανε λόγο για ισχυρή δόνηση η οποία ταρακούνησε την πρωτεύουσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κάτοικοι περιγράφουν το σεισμό ως πολύ δυνατό ενώ σημειώνουν πως έπεφταν τηλεοράσεις και αντικείμενα, μέσα στα σπίτια τους.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ