Σεισμός 7 ρίχτερ στο Τόκιο, προειδοποίηση για τσουνάμι - Karfitsa.gr
Διεθνή

Σεισμός 7 ρίχτερ στο Τόκιο, προειδοποίηση για τσουνάμι

Η δόνηση, στις 17.18 (τοπική ώρα),  έπληξε την βορειο-ανατολική ακτή και έγινε αισθητή στο Τόκιο, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Το υπόκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων. Ο σεισμός έπληξε τις επαρχίες που είχαν καταστραφεί από τον σεισμό των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου 2011.

Ο σεισμός που έπληξε την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας είχε μέγεθος 7,4 βαθμών, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής. Εκδόθηκε μεν προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά το Κέντρο Παρακολούθησης Τσουνάμι του Ειρηνικού αναφέρει πως δεν υπάρχει κίνδυνος για εκτεταμένο τσουνάμι: «Δεν υπάρχει απειλή για μεγάλο και καταστροφικό τσουνάμι, αλλά οι σεισμοί αυτής της έντασης μπορεί να προκαλέσουν τοπικά τσουνάμι, τα οποία μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις ακτές».

Παρ’όλα αυτά, το πρώτο κύμα ύψους ενός μέτρου έφθασε στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας. Η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι μπορεί να φθάσει σε ύψος τα δύο μέτρα στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ