Σεντένο: Μια νέα πραγματικότητα αρχίζει για την Ελλάδα - Karfitsa.gr
Slider Οικονομία

Σεντένο: Μια νέα πραγματικότητα αρχίζει για την Ελλάδα

Για «επιστροφή της Ελλάδας στην κανονικότητα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

«Η Ελλάδα είναι σήμερα σε θέση να μπορεί να απολαμβάνει τα πλήρη οφέλη της συμμετοχής στην Ευρωζώνη και να υπόκειται στους ίδιους κανόνες με τα υπόλοιπα κράτη- μέλη του ευρώ» γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Σεντένο και επισημαίνει: «Υπό αυτή την έννοια η Ελλάδα επιστρέφει σήμερα στην κανονικότητα. Επομένως, καλωσήρθατε πίσω».

Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση, αφού καλημερίζει στα ελληνικά, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, αναφέρει πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη ημέρα για την Ελλάδα, καθώς σηματοδοτεί το τέλος μίας δύσκολης οκταετούς περιόδου, από την οποία όλοι διδάχθηκαν μαθήματα. Ωστόσο, τονίζει, «επιστρέφουμε και πάλι σε ανάπτυξη, θέσεις εργασίας δημιουργούνται, καταγράφεται πλεόνασμα, η οικονομία αναμορφώνεται και εκσυγχρονίζεται».

Και μπορεί, όπως λέει, «αυτά τα οφέλη να μην γίνονται αισθητά σε όλο τον πληθυσμό, αλλά σταδιακά αυτό θα συμβεί».

Ο επικεφαλής του Eurogroup υποστηρίζει ότι για την Ελλάδα αρχίζει μία νέα πραγματικότητα. «Δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα, αλλά δεν υπάρχουν και άλλες εκταμιεύσεις» εξηγεί και ξεκαθαρίζει ότι από τη στιγμή που η χώρα ανακτά τον έλεγχο της οικονομικής πολιτικής έχει και νέες ευθύνες.

Προειδοποιεί, τέλος, ότι «δεδομένου ότι οι Έλληνες πλήρωσαν ακριβά τις κακές πολιτικές του παρελθόντος, η οπισθοδρόμηση θα ήταν ένα μεγάλο λάθος».

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ