Σε άλλο επίπεδο περνά ο Δικέφαλος του Βορρά - Karfitsa.gr
Αθλητισμός

Σε άλλο επίπεδο περνά ο Δικέφαλος του Βορρά

Ίλιγγο προκαλούν τα συνολικά ποσά της επένδυσης του Ιβάν Σαββίδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την επταετία που βρίσκεται στην ηγεσία της. Μέχρι και σήμερα ο ομογενής επιχειρηματίας, έχει βάλει στα ταμεία της ομάδας, μέσω ΑΜΚ, το ποσό των 105,6 εκ. ευρώ, ενώ το ποσό αυτό θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το προσεχές διάστημα, αφού την Τρίτη, στην Γενική συνέλευση της Ασπρόμαυρης εταιρείας προκηρύχθηκε ΑΜΚ ύψους 15,2 εκ. ευρώ με την αξία κάθε μετοχής να ανέρχεται στα 0,30 ευρώ.

Του ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΥ

Σε περίπτωση που καλυφθεί πλήρως η νέα αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ θα φθάσει τα 119.540.633,40 ευρώ. Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ανέλαβε την προεδρία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ενώ παρόντες ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και εκπρόσωπος του Ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσαρόβα, ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης και ο φοροτεχνικός Δημήτρης Πανοζάχος. Τέλος, στη Γ.Σ. της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ εκπροσωπήθηκε το 87.45% του μετοχικού κεφαλαίου.

Πανοζάχος: «Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η επένδυση Σαββίδη στον ΠΑΟΚ»

Ο φοροτεχνικός Δημήτρης Πανοζάχος είναι αυτός που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όντας ο άνθρωπος που εδώ και πολλά χρόνια έχει αναλάβει τους ισολογισμούς της ΠΑΕ. Ο κ. Πανοζάχος, μετά το πέρας της έκτακτης Γενικής συνέλευσης της Ασπρόμαυρης ΠΑΕ, μίλησε για την επένδυση του Ιβάν Σαββίδη, υποστηρίζοντας πως η επένδυση του ομογενή επιχειρηματία είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Στον ελληνικό αθλητισμό δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και νομίζω ότι ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζω ότι είναι εντυπωσιακό», για να προσθέσει: «Για τα οικονομικά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η ΠΑΕ από πέρυσι έχει θετικά είδη κεφάλαια το οποίο θεωρείτε πραγματική και ουσιαστική εξυγίανση». Οσο για τη νέα ΑΜΚ ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που προκηρύχθηκε, σημείωσε: «Η ΠΑΕ με τα έσοδα τα οποία έχει δεν μπορεί να καλύψει όλα τα έξοδά της, δηλαδή τα έξοδα του αθλητικού τμήματος υπερκαλύπτουν τα έσοδα με αποτέλεσμα αυτά τα κενά να πρέπει να καλύπτονται. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να ξέρετε ότι όταν μία ομάδα κάνει πρωταθλητισμό είναι πολύ λογικό τα έξοδα της να είναι πολύ περισσότερα από τα έσοδα. Με τη νέα αύξηση των 15 εκατομμυρίων, το κεφάλαιο της ΠΑΕ διαμορφώνεται στα 119,5 εκατομμύρια. Από σύμπτωση άλλα τόσα έχει βάλει ο όμιλος του Σαββίδη 120 εκατομμύρια εκ των οποίων τα σχεδόν 9 εκατομμύρια είναι με το ομολογιακό δάνειο και τα υπόλοιπα με κεφάλαιο καταβεβλημένο αφού συμπεριλάβουμε και τα σημερινά. Μέχρι σήμερα δηλαδή έχει βάλει 105,6 εκατομμύρια».

Γκαγκάτσης: «Στην Τούμπα και τη νέα σεζόν οι αγώνες του ΠΑΟΚ»

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, κλήθηκε να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα μικρομετόχων, με τις απαντήσεις του να βγάζουν και αρκετές ειδήσεις. Σε ερώτηση για το θέμα της νέας Τούμπας και την μετακόμιση στο Καυτανζόγλειο, σχολίασε: «Υπάρχει καθυστέρηση λόγω της υπάρχουσας νομοθεσίας. Δεν ξέρω αν θα λυθεί αυτό τον μήνα γιατί είναι προεκλογική περίοδος. Είναι σαφές ότι δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με το ΟΑΚΑ. Δεν μπορεί να πληρώσουμε μεγαλύτερο ενοίκιο από όσο πληρώνουν ΠΑΟ και ΑΕΚ σε ένα υπερδιπλάσιο γήπεδο. Πρέπει το ποσό των έργων που θα κάνουμε στο Καυταντζόγλειο για να παίξουμε στην Ευρώπη να αφαιρείται από το ενοίκιο, αν δώσουμε για παράδειγμα 1,5 εκατομμύριο στα έργα θα πρέπει 500 χιλιάδες κάθε χρόνο να αφαιρούνται από το ενοίκιο. Ελπίζουμε το θέμα να λυθεί, αλλά δεν το ξέρω γιατί είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Το θέμα για το ειδικό χωρικό σχέδιο είναι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Δεν παρατηρείται καθυστέρηση στην πρόοδο για το έργο, καθυστέρηση έχουμε στη μετακόμιση στο Καυταντζόγλειο. Ξεκινάμε τη χρονιά στην Τούμπα, το πιθανότερο είναι να τελειώσουμε τη σεζόν εκεί. Αν πάρουμε όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσουμε τα έργα στην Τούμπα μπορεί να πάμε τον Γενάρη στο Καυταντζόγλειο. Το γήπεδο θα γίνει στην Τούμπα. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται λύνονται. Ο κ. Σαββίδης ξέρει όλες τις παραμέτρους του έργου και βάσει αυτών αποφάσισε να γίνει το νέο γήπεδο στην Τούμπα και θα το χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ