Σε δίκη ο Γ. Μπουτάρης για τους μισθούς του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου! - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Σε δίκη ο Γ. Μπουτάρης για τους μισθούς του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου!

Σε δίκη παραπέμπεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κατηγορείται ότι ως πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επέτρεψε να αμείβεται με συγκεκριμένο πολύ αυξημένο μισθό ο τότε διευθυντής του Φεστιβάλ. Μαζί με τον δήμαρχο και τον πρώην διευθυντή παραπέμπονται και πέντε μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου. Οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν πως η μισθοδοσία του διευθυντή ήταν μία παγιωμένη κατάσταση για την οποία ποτέ δεν ενημερώθηκαν, ούτε κλήθηκαν να αλλάξουν.

Η υπόθεση διερευνήθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα διαφθοράς και χθες με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απιστία σε βάρος του νομικού προσώπου που είναι το φεστιβάλ, ποσού 118.000 ευρώ που είναι η διαφορά των μισθών που έπαιρνε απ’ αυτούς   που έπρεπε να εισπράττει ο καλλιτεχνικός διευθυντής. Το διάστημα που διερευνήθηκε είναι από το 2011 έως το 2014 όμως ο δήμαρχος ήδη είχε παραιτηθεί το 2013, επομένως το ποσό της απιστίας που του αναλογεί, κατά το κατηγορητήριο είναι 96.000 ευρώ.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνεται και ένα ποσό που δόθηκε ως επιδόματα σε επιτελικούς υπαλλήλους του φεστιβάλ και τα οποία επίσης χαρακτηρίστηκαν αδικαιολόγητα,  καθώς δεν είχαν τα τυπικά προσόντα να έχουν διευθυντικές θέσεις. Πάντως τα τότε μέλη του διοικητικού συμβουλίου στις απολογίες τους τόνισαν πως δεν γνώριζαν ούτε ήταν ειδικοί να ελέγξουν το ύψος της μισθοδοσίας του διευθυντή, που ούτως ή άλλως λάμβανε ακόμη και πριν αναλάβουν εκείνοι τη διοίκηση του φεστιβάλ.

K. K. 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ