Σιθωνία: Λιμάνι αποκτά η Συκιά μέχρι το καλοκαίρι - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Σιθωνία: Λιμάνι αποκτά η Συκιά μέχρι το καλοκαίρι

Ένα έργο – σταθμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι στη Σιθωνία, δικαιώνοντας πλήρως την απαίτηση των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για το λιμάνι της Συκιάς, η κατασκευή του οποίου υποστηρίχθηκε έντονα από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής  Γιάννη Γιώργο, καθότι θεωρήθηκε ως ένα έργο με τεράστια αξία για την περιοχή που αναβαθμίζει  την παραλία της Συκιάς.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, οι εργασίες που αφορούν στο λιμάνι της Συκιάς θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, οπότε και θα δοθεί σε χρήση.

Το έργο, προϋπολογισμού 2,4 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί μελέτη, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της θωράκισης του λιμανιού με την κατασκευή προσήνεμου μόλου και την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού. Το ύψος του προϋπολογισμού των επιπλέον εργασιών ανέρχεται στις 900.000 ευρώ, χρήματα τα οποία έχουν εξασφαλιστεί ήδη. Ο «λιμενίσκος μικρών σκαφών Συκιάς», διαθέτει  χώρο ελλιμενισμού μικρών σκαφών, χώρο γραφείων και χώρους υγιεινής και πάρκινγκ, για την εξυπηρέτηση των αλιέων της περιοχής αλλά και τουριστικών σκαφών.

Με την ολοκλήρωση του αναμένεται να ενισχυθεί η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της νότιας Σιθωνίας. Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες της περιοχής, θα δοθεί το έναυσμα για να αναπτυχθούν δραστηριότητες παρεμφερείς με τον τουρισμό, όπως σχολές κατάδυσης και άλλων θαλασσίων σπορ. Το λιμάνι θα δώσει κίνητρο για την έλευση γιοτ και μικρών σκαφών το καλοκαίρι ενώ οι ντόπιοι ψαράδες του Συγγιτικού Κόλπου θα αποκτήσουν το δικό τους καταφύγιο στην περιοχή.

«Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η ανάπτυξη της περιοχής, βγάζοντας από την απομόνωση έναν τόπο που για τόσα χρόνια είχε μόνο οδική πρόσβαση», αναφέρει στην Karfitsa o αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και συμπλήρωσε ότι «με την ολοκλήρωση του σε συνδυασμό με το λιμάνι της Σάρτης και του Πόρτο Κουφό, ενισχύεται ένα δίκτυο προορισμών στη νότια Σιθωνία όπου μπορεί ο αλιέας της περιοχής και ο τουριστικός επισκέπτης να εξερευνήσει τις περιοχές αυτές και να νιώσει ασφάλεια».

Άλλωστε η τουριστική ανάπτυξη της Σιθωνίας αποτελεί στοίχημα κατά τον αντιπεριφερειάρχη, Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, γι αυτό γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της χερσονήσου. Επίσης, στα σχέδια της αντιπεριφέρειας είναι η άμεση ολοκλήρωσης της μελέτης βελτίωσης του οδικού άξονα Ν. Μουδανιά – Νικήτη και την επέκτασή της τουλάχιστον έως τον Ν. Μαρμαρά από τη μια πλευρά, και του Αγίου Νικολάου από την άλλη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ