Σιθωνία: Παλιά υδρόμετρα που… γυαλίζουν σαν καινούργια - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Σιθωνία: Παλιά υδρόμετρα που… γυαλίζουν σαν καινούργια

Ψηφιακά υδρόμετρα –που γυάλιζαν σαν ολοκαίνουρια καθώς ούτε οι βίδες τους δεν πρόλαβαν να οξειδωθούν από την πάροδο του χρόνου και τα καιρικά φαινόμενα– είναι εγκατεστημένα έξω από τη Νικήτη, τη Βουρβουρού και από άλλες περιοχές του δήμου Σιθωνίας. Το έτος κατασκευής των υδρόμετρων αυτών, όπως αναγράφεται ξεκάθαρα πάνω τους, είναι το 2018…

Από τη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας Γιάννη Τζίτζιο, τα υδρόμετρα αυτά, που έχουν τοποθετηθεί σε γεωτρήσεις της περιοχής, έχουν εγκατασταθεί στο πλαίσιο έργου, το οποίο είχε αρχίσει να εκτελείται το 2014 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο 2015… Τότε ο εργολάβος, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Σιθωνίας, είχε ολοκληρώσει το ένα τρίτο του συνολικού έργου και έστειλε τα τιμολόγια στο δήμο, για τα οποία πληρώθηκε μέσω ενός προγράμματος το 2018. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τζίτζιος, για όλα αυτά ενημερώθηκε σχετικά το δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα με τα υδρόμετρα και την ημερομηνία τοποθέτησής τους εντάσσεται στο πλαίσιο μιας διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης του δήμου Σιθωνίας και έχει οδηγήσει σε δικαστικές διαμάχες. Όπως ανέφερε στην Karfitsa ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σωτήρης Ληστής, ο ίδιος ανακάλυψε την ύπαρξη των υδρόμετρων μέσα στο 2018 και σημειώνει ότι τοποθετήθηκαν σε 21 γεωτρήσεις και δεξαμενές του δήμου Σιθωνίας από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του 2019. Για το θέμα αυτό, όπως τονίζει ο κ. Ληστής, ρωτήθηκε η δημοτική αρχή στη συνεδρίαση που έγινε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2018, χωρίς όμως να δώσει  κάποια απάντηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα υδρόμετρα έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο παράνομου έργου, καθώς «δεν έχει υπογραφεί καμία απολύτως σύμβαση, ούτε έγινε κάποιος διαγωνισμός για την αποπεράτωσή του». Για τους λόγους αυτούς ο κ. Ληστής προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για κατασκευή «παράνομου έργου».

Μάλιστα, η υπόθεση έφτασε μέχρι  την εισαγγελία Πολυγύρου, με την έρευνα να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Σιθωνίας, Δήμητρα Καραδήμου, επισήμανε στην Karfitsa ότι οι εργασίες που έγιναν επί τόπου πριν λίγους μήνες αφορούσαν σε συντήρηση των γεωτρήσεων και δεν ήταν κάποιο νέο έργο.

Σύμφωνα με τη λογική είναι αδύνατον υδρόμετρα που έχουν κατασκευαστεί το 2018 να έχουν τοποθετηθεί σε γεωτρήσεις τρία χρόνια πριν, δηλαδή το 2015…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ