ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Γιατί να επικοινωνήσουν οι πολιτικοί µε εξωγήινους; Για να τους τρελάνουν κι αυτούς;», αναρωτιέται η Μαρία Μπορή, απαντώντας σε σχετικό γκάλοπ που πραγµατοποίησε η Karfitsa για τους πολιτικούς και τα κόµµατα που θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε… εξωγήινους. Κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκαν σε πολιτικούς όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Παύλος Πολάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι οποίοι «θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε τους εξωγήινους χρησιµοποιώντας την… τηλεπάθεια,  αλλά ούτε µε τους εξωγήινους θα κατάφερναν να συνεννοηθούν», λένε χαρακτηριστικά οι ερωτώµενοι.

Της Χρυσάνθης Καράπα

Μαρία Μπορή, 22 ετών, φοιτήτρια

Γιατί να επικοινωνήσουν οι πολιτικοί µε εξωγήινους; Για να τους αποτρελάνουν κι αυτούς; Ας βρούνε πρώτα τρόπο να επικοινωνήσουν µε τους γήινους και µετά… επικοινωνούν και µε τους εξωγήινους. Αν προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν µε τον κόσµο, γιατί δεν τον ακούν ουσιαστικά, θα υπήρχε καλύτερη συνεννόηση και καλύτερα αποτελέσµατα σε όλους τους τοµείς.

Σοφία Λεπτοκαροπούλου, 21 ετών, ζαχαροπλάστισσα

Κανένας πολιτικός δεν θα µπορούσε να επικοινωνήσει µε τους εξωγήινους. Δεν θα έµπαιναν στη διαδικασία. Νοµίζω ότι έχουµε πολλά προβλήµατα για να µπούµε στη διαδικασία να επικοινωνήσουµε και µε τους εξωγήινους, εκτός και αν έχουν κάποιο τρόπο ώστε να βοηθήσουν στην τωρινή µας κατάσταση. Δεν θα επικοινωνούσαν προς το παρόν, ίσως στο µέλλον. Δεν είµαστε τόσο µπροστά…

Δηµήτρης Γεωργιάδης, 22 ετών, φοιτητής

Το ΚΚΕ θα µπορούσε να επικοινωνήσει µε εξωγήινους, είναι λίγο περίεργοι άνθρωποι. Σίγουρα δεν επικοινωνούν µε τους ανθρώπους του τώρα, οπότε θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε τους εξωγήινους. Οι εξωγήινοι δεν είναι κάτι, απαραίτητα, µελλοντικό, µπορεί να υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Για να επικοινωνήσεις µε τους εξωγήινους, πρέπει να είσαι και λίγο περίεργος σαν άνθρωπος.

Βασίλης Σαρδέλλας, 26 ετών, φοιτητής

Με εξωγήινους θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Είναι λίγο περίεργος και θα βρει µια άκρη. Δεν θα έλεγα ότι θα µπορούσε να το κάνει κάποιος ο οποίος είναι µεγάλος σε ηλικία. Ενώ θεωρώ ότι εκλέχθηκε επειδή είναι προχωρηµένος, φαίνεται τελικά ότι είναι και αυτός κλασικός πολιτικός… Δεν είναι αυτό που φαινόταν.

Μαρία Παπαδοπούλου, 18 ετών, φοιτήτρια

Ο Τσίπρας θα µπορούσε να επικοινωνήσει µε εξωγήινους, επειδή είναι περίεργος. Έχω σχηµατίσει πάρα πολύ αρνητική άποψη µε όλα αυτά που έχει φέρει στην Ελλάδα.

Μαρία Σεµερτζίδου, 48 ετών, αρχιτέκτονας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα µπορούσε να επικοινωνήσει µε τους εξωγήινους, ο Πολάκης και ο Άδωνις. Ο Πολάκης θα επικοινωνούσε µαζί τους βρίζοντας, ο Μητσοτάκης θα τους κοιτούσε και θα είχε κατευθείαν… τηλεπάθεια µαζί τους και ο Άδωνις µε τις φωνές, το ταπεραµέντο και το πάθος του. Οι πιθανότητες δείχνουν βέβαια ότι τελικά δεν θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν. Ακόµα και οι εξωγήινοι θα φύγουν, δεν θα βγάλουν άκρη µαζί τους.

Θεόδωρος Φελεκίδης, 71 ετών, συνταξιούχος

Όλοι ο πολιτικοί θα µπορούσαν να συνεννοηθούν µε τους εξωγήινους, µε τους γήινους δεν µπορούν, γιατί ο ένας δεν συµφωνεί µε τον άλλο.

Κασσιανή Καλαϊτζίδου, 22 ετών, κοινωνική λειτουργός

Για να επικοινωνήσεις µε τους εξωγήινους θα πρέπει να έχεις ή υψηλή ευφυΐα ή χαµηλή. Επειδή µε πολύ υψηλή ευφυΐα δε νοµίζω ότι θα έβρισκα κάποιο κόµµα, κάποιον πολιτικό στη Βουλή, θα επιλέξω την πολύ χαµηλή ευφυΐα, οπότε θα πω την Χρυσή Αυγή. Δεν θα προσπαθούσε µόνο να επικοινωνήσει αλλά θα κατέληγε να τους διώξει κι αυτούς.

Εύη Τουλγερίδου, 22 ετών, κοινωνική λειτουργός

Μόνο η Χρυσή Αυγή ή οι Οικολόγοι, ή κάποιο κόµµα που δεν ξέρω. Το λέω επειδή δεν έχουν λογική.

 

Σωτήρης Αραµπατζής, 26 ετών, δάσκαλος ειδικής αγωγής

Όλα τα κόµµατα που έχουν µπει στη Βουλή όλα τα προηγούµενα χρόνια, θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε τους εξωγήινους, γιατί έχουν κάτι συγγενικό µε αυτούς, είναι και οι ίδιοι εξωγήινοι, δηλαδή δεν πατάνε στη γη. Με όλα αυτά που πράττουν είναι λες και ζουν σε άλλον κόσµο, σε έναν κόσµο εξωγήινων. Όλες οι αποφάσεις που παίρνουν είναι ενάντια σε εµάς, δεν έχουν επαφή µε την πραγµατικότητα.

Νίκος Μενελάου, 42 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος

Σίγουρα ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε τους εξωγήινους. Μοιάζουν και µε εξωγήινους. Μόνο αυτοί καταλαβαίνουν τι λένε, οπότε µόνο µε εξωγήινους θα µπορούσαν να µιλήσουν.

Θανάσης Ματραπάζης, 25 ετών, φοιτητής

Σίγουρα ένα κόµµα που θα µπορούσε να επικοινωνήσει µε τους εξωγήινους είναι του Αρτέµη Σώρρα. Οι άνθρωποι είναι εκτός πραγµατικότητας. Πιστεύουν έναν άνθρωπο, ο οποίος πιστεύει ότι θα ξεχρεώσει τα χρέη της Ελλάδας µε τα λεφτά που έχει. Τι «πλασάρει» στους Έλληνες; Ότι «εγώ έχω χρήµατα, τα µνηµόνια θα τα πληρώσω από την τσέπη µου» και ότι «θα πάω και την Ελλάδα µπροστά»; Έναν άνθρωπο που έκανε συζήτηση µε έναν δηµοσιογράφο και του έλεγε ότι θα του δώσει µερικές σφαλιάρες για να «στρώσει». Δεν µπορούσε να δεχτεί τη διαφορετικότητα και το πιο σηµαντικό σε µια κοινωνία είναι να δεχτείς ότι έχεις και διαφορετικούς ανθρώπους και να σέβεσαι την ιδιαιτερότητα του καθενός. Ένας άνθρωπος που δεν µπορεί να το κάνει αυτό, κλίνει προς το φασισµό, προς το ρατσισµό. Υπάρχουν άνθρωποι που τον πιστεύουν και σίγουρα δεν είναι αυτός που θα σώσει την Ελλάδα. Το πρώτο που έκανε όταν ασκήθηκε δίωξη εναντίον του, ήταν να κρυφτεί.

Μαρία Μπουρντούλη, 21 ετών, φοιτήτρια

Θεωρώ ότι οι ΚΝίτες θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε τους εξωγήινους. Πιστεύουν σε µια ουτοπία. Προσπαθώ να τους µιλήσω, δεν µου παραθέτουν επιχειρήµατα και έχω στο µυαλό µου τους εξωγήινους, παραµορφωµένους, όπως µοιάζουν στα µάτια µου παραµορφωµένοι και οι ΚΝίτες, όταν τους µιλάω. Από τα κόµµατα της Βουλής θα έλεγα το ΚΚΕ. Όλους αυτούς που πιστεύουν στον κοµµουνισµό. Ότι ισχύει για τους ΚΝίτες, ισχύει και για το ΚΚΕ, γιατί και αυτοί πιστεύουν τα ίδια. Εγώ σα φοιτήτρια αναφέρθηκα στη Νεολαία, γιατί έχω µεγαλύτερη επαφή µε αυτούς, αυτοί µας µιλάνε και προσπαθούν να µας πείσουν µε επιχειρήµατα κ.λ.π.

Σαµπρίνα Μ.Α. Ρεκάρτ, 21 ετών, καθηγήτρια χορού- χορογράφος

Πιστεύω ότι οι πολιτικοί δεν θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε τους εξωγήινους γιατί δεν µπορούν να επικοινωνήσουν µε απλούς ανθρώπους και δεν µπορούν να βάλουν την Ελλάδα σε µία τάξη. Πώς θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε άλλα όντα, τα οποία, βάσει ερευνών, είναι πολύ πιο έξυπνα από εµάς; Ειδικά η νεολαία, αλλά και άνθρωποι µεγαλύτερης ηλικίας, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συµβαίνει στην Ελλάδα, που αν κοιτούσαµε λίγο γύρω µας, θα διαπιστώναµε πως πρέπει να κινητοποιηθούµε, να βγούµε στο δρόµο, να κάνουµε κάτι, από το να καθόµαστε σε έναν καναπέ, απαθείς µπροστά σε µια τηλεόραση.

Άκης Καλιστρίδης, 23 ετών, φοιτητής

Ο καθένας θα µπορούσε να επικοινωνήσει µε εξωγήινους, εάν υπάρχουν, οπότε όλοι οι πολιτικοί θα µπορούσαν να το κάνουν.

Νίκος Βαβλάς, 23 ετών, φοιτητής

Δε νοµίζω ότι θα µπορούσε κάποιο κόµµα να επικοινωνήσει µε εξωγήινους, γιατί δεν υπάρχουν εξωγήινοι, αλλά θα µπορούσαν φανταστικά ίσως κάποιοι να επικοινωνήσουν, δηλαδή να νοµίζουν ότι το έκαναν αλλά να ήταν κάτι άλλο. Δε νοµίζω ότι κάποιος πολιτικός έχει το προβάδισµα. Όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο, περίπου, έχουν τις ίδιες πιθανότητες να το φανταστούν αυτό.

Γιώργος Καλοχριστιανάκης, 60 ετών, κρεοπώλης

Ήδη οι πολιτικοί επικοινωνούν µε εξωγήινους, γιατί δεν έχουν καµία σχέση µε τη σηµερινή κατάσταση, της κρίσης και µε όλη αυτήν την εξαθλίωση που περνάει ο ελληνικός λαός. Οι άνθρωποι δεν έχουν καµία σχέση µε τη γη και την Ελλάδα.

Λευτέρης Τσιάνος, 38 ετών, καταστηµατάρχης

Όλοι τους θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε τους εξωγήινους. Οι εξωγήινοι είναι περίεργα όντα. Πρέπει να σηκωθεί το «σκάφος» από τη Βουλή και να πάει στον Άρη και να µας αφήσουν ήσυχους. Άµα θα φύγουν αυτοί, θα δούµε άσπρη µέρα.

Παναγιώτα Χρυσαφίδου, 26 ετών, personal trainer

Οι εξωγήινοι θα µπορούσαν να είναι έξυπνοι και θα µπορούσαν να επικοινωνήσουν µε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέα Δηµοκρατία και µε τη Μέρκελ.

Αντώνης Ευαγγελίδης, 41 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα µπορούσε να επικοινωνήσει µε τους εξωγήινους. Βλέποντας την πολιτική που ασκεί στον τόπο, τα χάλια που µας έχει καταντήσει, πιστεύω ότι είναι ο µόνος που µπορεί να το κάνει.

Σχολιάστε