Σκουπίδια: Ένα πρόβλημα - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Σκουπίδια: Ένα πρόβλημα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης μας είναι τα σκουπίδια. Πρώτα απ ́ όλα η αποκομιδή των σκουπιδιών γίνεται σε ώρες ακατάλληλες.

Του ΤΑΣΟΥ ΒΑΒΟΥΣΚΟΥ*

Όλοι έχουμε πετύχει απορριμματοφόρα να μαζεύουν τα σκουπίδια από τη Μητροπόλεως το μεσημέρι και μάλιστα σε ώρες αιχμής. Έτσι δημιουργείται μποτιλιάρισμα για τους Θεσσαλονικείς και άσχημες εντυπώσεις για τους τουρίστες. Ακόμα οι κάδοι πολλές φορές εγκαταλείπονται έξω από τις ειδικές εσοχές, που έχουν δημιουργηθεί για την τοποθέτησή τους με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνοι για αυτοκίνητα και πεζούς. Επιπλέον, δεν απολυμαίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, όπως γινόταν παλαιότερα και δημιουργούν εστίες μόλυνσης. Τέλος θα έπρεπε να αντικαθιστώνται συχνότερα όταν έχουν όταν έχουν φθορές και βλάβες έτσι ώστε η χρήση τους να γίνεται με ευκολία.

Και όμως, πολλά προβλήματα μπορούν να λυθούν με απλές λύσεις. Ένας καλύτερος σχεδιασμός από τον Δήμο σε συνεννόηση με το προσωπικό, θα βελτίωνε τις παροχές σ’ αυτόν τον τομέα, την υγιεινή της πόλης μας και την δημόσια εικόνα της. Οι λύσεις δίνονται εύκολα όταν υπάρχει αμεσότητα και η χρήση μιας hotline, όπως γίνεται και σε άλλους Δήμους της Ευρώπης, όπου οι δημότες θα μπορούν να καλούν τηλεφωνικά είναι πρώτη προτεραιότητα.

Ήδη έχουμε εξοικειωθεί όλοι μας με τις δύο κατηγορίες κάδων, αυτών που δέχονται τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα και αυτά που δέχονται τα μη ανακυκλώσιμα. Είναι μια θετική εξέλιξη, ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει σωστή ενημέρωση σε σχέση με τους τρόπους ανακύκλωσης για μικρούς και μεγάλους. Ίσως ακόμα και ενημέρωση του Δήμου σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα πρέπει να δοθεί βάρος στη διαχείριση των ανακυκλώσιμων απορριμάτων. Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητά τους σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων, όπως μονάδες διαλογής και κομποστοποίησης απορριμμάτων, εργοστάσια επεξεργασίας ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και εργοστάσια καύσης απορριμάτων.

Και αναρωτιέμαι: Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πως μπορεί να έρθει πιο κοντά στο να προσφέρει στους δημότες την ποιότητα ζωής που δικαιούνται; Πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την μέθοδο ταφής των απορριμμάτων, που μολύνει το έδα-φος και βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας;

Είμαστε κοντά στο στόχο. Η πόλη μας χρειάζεται ανθρώπους που να νοιάζονται.

Εγώ, ο Τάσος, θέλω να δω την αλλαγή στην πόλη μου. Προχωράμε μπροστά και ζητώ τη στήριξή σας, γιατί πάνω απ’ όλα σκέφτομαι όπως εσείς. Ως δημότης.

*Ο Τάσος Βαβούσκος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ