ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Η Μακεδονία αναμένει να καταστεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ το πρώτο τρίμηνο του 2020» δήλωσε χθες το απόγευμα ο Εθνικός Συντονιστής της ΠΓΔΜ για το ΝΑΤΟ, Στέβο Πενταρόφσκι.

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση των ενταξιακών συνομιλιών έως το τέλος του έτους (2018) και τότε ολόκληρη η διαδικασία θα μεταφερθεί στην Ελλάδα και τα κοινοβούλια όλων των μελών του ΝΑΤΟ. Η διαδικασία κύρωσης για να γίνει η «Μακεδονία» μέλος θα πάρει ένα χρόνο, το πρώτο τρίμηνο του 2020» τόνισε.

Τους προσεχείς μήνες η «Μακεδονία» θα επιβεβαιώσει ότι δέχεται όλες τις πρόνοιες του ιδρυτικού κειμένου του ΝΑΤΟ – της Συνθήκης Του Βόρειου Ατλαντικού, υπογράμμισε ο σκοπιανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον Πενταρόφκσι, η ΠΓΔΜ θα εκταμιεύει ποσοστό 0,1% με 0,2% του ΑΕΠ της -περίπου 500.000 ευρώ- για τον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. Βάσει των λεγομένων του, ο σκοπιανός αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος για την αίσια έκβαση του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών στις 30 Σεπτεμβρίου.

«Ο ελληνικός λαός θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια’, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Πηγή: skai.gr

Σχολιάστε