Σκόπια: Πινακίδα με «Σεβέρνα Μακεντόνιγια» σε δύο γλώσσες στην Γευγελή - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Σκόπια: Πινακίδα με «Σεβέρνα Μακεντόνιγια» σε δύο γλώσσες στην Γευγελή

Τοποθετήθηκε το μεσημέρι στον μεθοριακό σταθμό της Γευγελής στα σύνορα με την Ελλάδα (Ευζώνους), η πρώτη πινακίδα με τη νέα ονομασία των Σκοπίων “Σεβέρνα Μακεντόνιγια” σε δύο γλώσσες, σλαβικά και αγγλικά.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες η τοποθέτηση παρόμοιων πινακίδων και στις υπόλοιπες επίσημες εισόδους της χώρας, στα σύνορα με Σερβία, Κοσοβο, Αλβανία και Βουλγαρία.

Οι νέες πινακίδες προκαλούν ήδη αντιδράσεις σε ακραίους εθνικιστικούς κύκους της χώρας, που μέσω των Κοινωνικών Δικτύων έχουν προειδοποιήσει πως δεν θα έχουν… μέλλον, απειλώντας με καταστροφή τους.

Επίσης ανακοινώθηκε πως στους μεθοριακούς σταθμούς, θα διανέμονται αυτοκόλλητα με το πρόθεμα “ΝΜΚ” προκειμένου τα επικολλούνται στις πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, έως ότου εκδοθούν νέες σε διάστημα τεσσάρων όπως ανακοινώθηκε.

 

Όσον αφορά τα διαβατήρια, η έκδοση νέων με τη νέα ονομασία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2019. Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, τα υπάρχοντα ταξιδιωτικά έγγραφα θα “σφραγίζονται” με διευκρινιστική ένδειξη πως ανήκουν στη “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.

Αν και στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης (www.vlada.mk), έχει αλλάξει το λογότυπο της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας – Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας». Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στις ιστοσελίδες των υπουργείων, ανάμεσά τους το Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και στις επίσημες σελίδες του Κοινοβουλίου αλλά και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ