ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για τις αναφορές που έγιναν κατά τη συζήτηση στη Βουλή στην περίοδο που προΐστατο της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας, μίλησε ο Γιώργος Σούρλας στον realfm 97,8.

Σημειώνεται ότι την έκθεση της Γ.Γ. της περιόδου 2012 – 2014, επικαλέστηκε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση για την υπόθεση Novartis.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι δεν είχε ασχοληθεί τότε με τη Novartis, αποκάλυψε, όμως, πως στην ημερίδα που είχε διοργανώσει εκείνος μαζί με τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, στις 19 Ιουνίου του 2013, με θέμα τη Διαφάνεια και τη Δεοντολογία στην Υγεία, είχε δώσει το «παρών» και ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

«Δεν είχα ασχοληθεί με τη Novartis, αλλά είχα καταγράψει ότι υπάρχουν κυκλώματα διαφθοράς και διαπλοκής, ότι λυμαίνονται τον δημόσιο χώρο. Έκανα ως γενικός γραμματέας Διαφάνειας μαζί με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, έναν έντιμο πολιτικό, μια ημερίδα στην οποία βρισκόταν και ο Φρουζής. Είδαμε τι κατάσταση επικρατεί και τι πρέπει να γίνει. Τότε παρουσίασα μια κατάσταση για εκμετάλλευση, για κερδοσκοπία στα φάρμακα και συγκεκριμένα στα ραδιοφάρμακα. Και είχα ανακοινώσει ότι υπάρχει π.χ. ραδιοφάρμακο που αγοράζεται από τη Γαλλία 623 ευρώ και διατίθεται στα ελληνικά ιδρύματα μέσω των ταμείων έναντι 3.200 ευρώ» είπε ο ίδιος.

«Πίστευα ότι αυτά θα αντιμετωπιστούν. Επισκέφθηκα τότε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών τον κ. Μάρδα, και του είπα ότι έχουμε ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό το πράγμα δεν έχει αντιμετωπιστεί. Και για αυτό εξέδωσα ανακοίνωση, να πω ότι δεν προσφέρεται η δουλειά που έκανα για εκμετάλλευση αλλά για αξιοποίηση. Θα έπρεπε τρία χρόνια στην κυβέρνηση να έχουν πατάξει αυτά τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής.» τόνισε ο πρώην γενικός γρμματέας.

Αναφερόμενος στην εν λόγω ημερίδα, είπε πως στην εκδήλωση είχε μιλήσει και ο κ. Φρουζής και μάλιστα, όπως ανέφερε, «έκανε εντύπωση διότι επέμενε ότι για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία θα πρέπει να περιορίσουμε τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής και ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να φαίνεται προς τα έξω ως μια αξιόπιστη χώρα».

Σχολιάστε