Σπείρα διέρρηξε 38 διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Σπείρα διέρρηξε 38 διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη

Στα ίχνη μελών εγκληματικής οργάνωσης που ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων οικιών και την αφαίρεση αντικειμένων από το εσωτερικό τους προκειμένου να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος, οδήγησε επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών από 38 διαμερίσματα, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα Αυγούστου 2010 – Απριλίου 2018.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες είκοσι  άτομα (18 Γεωργιανοί– 2 ημεδαποί) ηλικίας από 27 έως 49 ετών. Οι έξι εκ των δραστών βρίσκονται προσωρινά κρατούμενοι δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση η οποία διέθετε δομημένη και διαρκή δράση, με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της και απώτερο σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η χρήση εξειδικευμένων διαρρηκτικών εργαλείων, η ανάπτυξη τεχνογνωσίας και η εφαρμογή ειδικών επιχειρησιακών μεθόδων.

Η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ