Σπύρος Βούγιας: Δεν προλαβαίνω να μη κάνω τίποτα - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Σπύρος Βούγιας: Δεν προλαβαίνω να μη κάνω τίποτα

Διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας παλιές ταινίες, κάνοντας γυμναστική, μαγειρεύοντας, συνομιλώντας μέσω skype ή με βιντεοκλήση και περνώντας δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά προσπαθούν οι αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης να κάνουν τους δείκτες του ρολογιού να «κυλήσουν» γρηγορότερα στη διάρκεια της καραντίνας.

 Σπύρος Βούγιας, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη»

Υπήρξα στο παρελθόν πραγματικά πολύ απασχολημένος με διάφορες επαγγελματικές ή διοικητικές υποχρεώσεις και ευθύνες και ξέρω καλά τι σημαίνει πολλή πίεση. Ακόμα και τότε, όμως, προλάβαινα πάντοτε να ολοκληρώνω τις βασικές δουλειές μου, αλλά και να διατηρώ χωρίς δυσκολία, την αγαπημένη μου ρουτίνα της καθημερινότητας.

Κι όμως σήμερα που βρίσκομαι, όπως όλοι, σε συνειδητό αυτοπεριορισμό στο σπίτι, πρακτικά χωρίς καμία υποχρεωτική απασχόληση, μου φαίνεται πως δεν μου φτάνει ο χρόνος μιας ημέρας για να κάνω όσα και όπως θα ήθελα.

Το βράδυ, ας πούμε, χρειάζεται να ξενυχτήσω πολύ μετά τα μεσάνυχτα για να μπορέσω να διαβάσω πιο ήρεμα λίγη λογοτεχνία ή να τελειώσω τις εφημερίδες της ημέρας. Νωρίτερα, μετά τις 10, ψάχνουμε απεγνωσμένα μια καλή ταινία ή κάποια ενδιαφέρουσα σειρά στην τηλεόραση. Πιο πριν, μετά τις 8, λίγη σωματική άσκηση και μετά μπάνιο και ελαφρύ φαγητό, με μια λοξή ματιά στα βασικά κανάλια, από συνήθεια.

Το απόγευμα αρχίζει στις 6 με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα και συνεχίζεται με τηλεφωνήματα σε φίλους και διαδικτυακή κουβέντα με τα παιδιά και τα εγγόνια. Έχει προηγηθεί ένα δίωρο με γεύμα (στο μπαλκόνι όταν έχει ήλιο) και την παραδοσιακή ξεκούραση (από τί;) με χαλαρό διάβασμα και σύντομη σιέστα.

Το πρωί, που ξεκινάει μετά τις 8, πρέπει να γίνουν όλα τα υπόλοιπα. Πραγματικές ή φανταστικές δουλειές, ενημέρωση, τηλέφωνα για θέματα του πανεπιστημίου, του δήμου ή της γραφειοκρατίας και προγραμματισμός για τα αναγκαία εφόδια και ψώνια του σπιτιού. Πιθανή έξοδος προς το μεσημέρι για προμήθειες με όλες τις προφυλάξεις και γρήγορη επιστροφή. (Όχι, δεν βολτάρω άσκοπα στη νέα παραλία).

Κάπως έτσι κυλάει ο χρόνος, βουβά και υποδόρια, χωρίς να καταλαβαίνω πώς γλιστράει και χάνεται. Και αναβάλλω διαρκώς για την επόμενη μέρα την υλοποίηση των υποσχέσεών μου, οτι θα τακτοποιήσω επιτέλους την ανακατωμένη βιβλιοθήκη, θα βάλω στη σειρά τις παλιές οικογενειακές φωτογραφίες και θα οργανώσω το χαοτικό υλικό του  αρχείου μου των τελευταίων 20 χρόνων.

Γι’ αυτό, όταν με ρωτάνε πως περνώ το χρόνο μου τις μέρες του εγκλεισμού, απαντώ αυτοσαρκαστικά πως «δεν προλαβαίνω να μη κάνω τίποτα»

 

Από το ρεπορτάζ της Αναστασίας Καρυπίδου στην εφημερίδα Karfitsa

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ