Στέλιος Πέτσας: «Εξετάζουμε επιπλέον περιορισμούς στην κυκλοφορία, κυρίως στη διάρκεια των μετακινήσεων» - Karfitsa.gr
Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Εξετάζουμε επιπλέον περιορισμούς στην κυκλοφορία, κυρίως στη διάρκεια των μετακινήσεων»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση Τύπου ανέφερε στην αρχή ότι «Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Έχουμε ήδη πει ότι δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας, δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορωνοϊό μένοντας σπίτι. Έχουμε μέρες να γιορτάσουμε. Καμία μέρα όπως δεν θα είναι ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητα μας χάσουμε έναν άνθρωπο μας».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι για «υπεύθυνη και μετρημένη απόφαση. Η πρότασή τους να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα, θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα ».

Σε ότι έχει να κάνει με την προμήθεια υγειονομικού υλικού συμπλήρωσε πως «Έχουμε θετικά αποτελέσματα στις προμήθειες υγειονομικού υλικού. Σήμερα φτάνει στη χώρα μας ένα νέο μεγάλο φορτίο δωρεά του εφοπλιστή κ. Προκοπίου με 2,5 εκατ. γάντια. Χθες ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος μετέφερε φορτίο 80 τόνων υγειονομικού υλικού από την Κίνα για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας. Προχθές παρελήφθησαν 8,3 εκατ. Προστατευτικές μάσκες μέρος των 13 εκατ. Της δωρεάς του ιδρύματος Ωνάση». Παράλληλα υπογράμμισε πως «μονάδες του Στρατού προχωρούν στην παρασκευή 35.000 αντισηπτικών και απλών χειρουργικών μασκών».

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι «αν ξεπεραστεί σχετικά γρήγορα η υγειονομική κρίση ο τουρισμός δεν θα έχει τόσο σοβαρές απώλειες. Αν όχι, θα πάρουμε τα μέτρα που χρειάζονται και θα εξετάσουμε τη στάση μας απέναντι στα τουριστικά ρεύματα (…) η Ελλάδα δεν είναι ουραγός αλλά πρωτοπόρος σε πολλά επίπεδα στην Ευρώπη στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Δεν χαλαρώνουμε τα μέτρα γιατί θα το πληρώσουμε».

Μετά από ερώτηση εάν υπάρχει κίνδυνος νέου μνημονίου λόγω της πανδημίας ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι  «Σκληροί όροι και προϋποθέσεις υπάρχουν όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Αυτή τη στιγμή δεν συζητάμε κανένα τέτοιο σενάριο. Η Ελλάδα έχει πάρει τα μέτρα που απαιτούνταν και όσον αφορά την υγειονομική κρίση και όσον αφορά τη στήριξη της οικονομίας της. Ταυτόχρονα είναι σε συντονισμό με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν και εκείνες τα ίδια προβλήματα. Δεν μιλάμε για μια κρίση μεμονωμένη μίας χώρας αλλά για μια πανδημία η οποία αντιμετωπίζεται συνολικά και στα κοινά προβλήματα απαιτούνται κοινές λύσεις. Επομένως δεν εξετάζεται τίποτα από αυτά που ρώτησε ο συνάδελφος».

Τέλος ο κ. Πέτσας έκλεισε λέγοντας ότι «Εξετάζουμε επιπλέον περιορισμούς στην κυκλοφορία, κυρίως στη διάρκεια των μετακινήσεων και στη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων (του 13033)».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ