, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στέλιος Πέτσας: Στις 100 ημέρες της κυβέρνησης οι πολίτες ήδη καταλαβαίνουν ότι έγιναν πολλά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε πως στις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης, οι πολίτες καταλαβαίνουν πως έχουν γίνει πολλά.
Ο κ. Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Όπως γνωρίζετε, αύριο, Τετάρτη, 16/10, συμπληρώνονται 100 ημέρες από την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης. Στο διάστημα αυτό, οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι, ήδη, έγιναν πολλά. Αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται για αυτούς.
Νοιάζεται για τους πιο αδύναμους, μειώνοντας φόρους και αυξάνοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους. Νοιάζεται για ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, από τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους στο Μάτι, μέχρι τους πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες, με διανομή των φαρμάκων τους στις κλινικές, αρχικά, και σε λίγο στο φαρμακείο της γειτονιάς τους. Νοιάζεται για όλους τους Έλληνες, υλοποιώντας όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κατάθεση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες λέγοντας ότι στον νέο Προϋπολογισμό περιλαμβάνονται μέτρα αναθέρμανσης της Οικονομίας και κοινωνικής στήριξης που φτάνουν τα 1,2 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα τα μέτρα αυτά είναι:
– Μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας και κίνητρα κατά της υπογεννητικότητας,
– Ελάφρυνση των βαρών για τα φυσικά πρόσωπα,
– Μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις,
– Ενίσχυση της οικοδομικής δραστηριότητας,
– Ψήφιση του Αναπτυξιακού νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα», για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και ισχυρή, βιώσιμη, ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.