Στέλιος Πέτσας: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έφτασαν το 3,5% του ΑΕΠ - Karfitsa.gr
Οικονομία

Στέλιος Πέτσας: Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού έφτασαν το 3,5% του ΑΕΠ

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού έφτασαν στο 3,5% του ΑΕΠ.

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι στο συνολικό κόστος, που ανέρχεται στα 6,8 δισ. ευρώ, περιλαμβάνεται και η απαραίτητη εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης, ύψους 11 εκατ. ευρώ, που αφορά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, και η οποία ανέρχεται στο 0,16% των δημοσιονομικών παρεμβάσεων.

Παράλληλα τόνισε ότι «Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι “λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν”, το ΕΣΥ δοκιμάζεται και η πανδημία είναι προ των πυλών, η κυβέρνηση δεσμεύει 11 εκατομμύρια ευρώ για “υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών” για τον κορωνοϊό».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «Το πεδίο της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών δεν προσφέρεται για μικροκομματική αντιπαράθεση(…)κάποιες αντιπολιτευτικές κορώνες να αποτελούν πρώτη αντίδραση από κεκτημένη αντιπολιτευτική ταχύτητα και θα μπουν στην άκρη μπροστά στο κοινό καλό».

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών λέγοντας ότι η έγκυρη και η υπεύθυνη ενημέρωση «δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στο φιλότιμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτά. Έχουμε ευθύνη ως οργανωμένη Πολιτεία να διαμορφώσουμε μια επαγγελματική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης. Τα πλέον δύσκολα είναι μπροστά μας και ο εφησυχασμός αποτελεί κακό σύμβουλο. Όσο περνά ο καιρός τόσο σημαντικότερη καθίσταται η ύπαρξη συνεχούς και συνεπούς ενημέρωσης».

Τέλος ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι  στην πρώτη φάση της ενημερωτικής εκστρατείας οι δημόσιοι και ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν δωρεάν ενημερωτικά μηνύματα διάρκειας έως και ένα λεπτό για τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Σε δεύτερη φάση προβλέπεται ότι εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος εμφάνισης και διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και έως τις 31/05/2020, «είναι δυνατή η ανάθεση υπηρεσιών επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών προς τον σκοπό αυτό, καθώς και κάθε συναφούς υπηρεσίας που απαιτείται για την υλοποίηση της εκστρατείας, κατά παρέκκλιση των κείμενων εθνικών διατάξεων» είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ