Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ιδανικό μέρος για να ζεις - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Σταύρος Αναγνωστόπουλος: Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ιδανικό μέρος για να ζεις

Ο δήμος Χαλκηδόνος είναι ο τόπος του. Εκεί μεγάλωσε κι εκεί συνεχίζει να ζει με την οικογένεια του ο Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Μετά το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού άνοιξε «φτερά» με δικό του γραφείο και πάλι στον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έκανε και πάλι «στροφή» και θα τον βρείτε καθημερινά στο δημαρχείο. Εκεί, από τη θέση του δημάρχου ακούει τα παράπονα των συνδημοτών του και προσπαθεί να δίνει λύσεις.

Τι δυσκολίες συνάντησε ένας πολιτικός μηχανικός στη θέση του δημάρχου;

Ως πολιτικός μηχανικός σχεδιάζεις και υλοποιείς αυτό που θέλεις, πολύ γρηγορότερα, απ’ ότι ως δήμαρχος. Ευελπιστώ όμως ότι θα βελτιώσουμε αρκετά το ρυθμό και στο δήμο μας. Ήδη έχουμε κάνει σημαντικά βήματα.

Από 28 ετών «ανακατευτήκατε» με την αυτοδιοίκηση…

Πράγματι «ανακατεύτηκα» νωρίς με την τοπική αυτοδιοίκηση. «Ανακατεύτηκα» όμως για να προσφέρω στον τόπο μου και όχι για να «ανακατέψω» πρόσωπα και καταστάσεις. Θεωρώ υποχρέωση και καθήκον όλων των πολιτών, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, τη συμμετοχή τους στα κοινά. Πρέπει όλοι να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν τις συνθήκες διαβίωσής τους, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

Τι κάνει τον δήμο Χαλκηδόνος να ξεχωρίζει;

Οι φιλόξενοι κάτοικοί, τα ζωντανά χωριά, η διατήρηση των παραδόσεων, οι άγνωστες ομορφιές του τόπου (Αξιός & Λουδίας Ποταμός, Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων Γέφυρας, Μακεδονικοί Τάφοι Αγίου Αθανασίου, Νεκροταφείο Βογομίλων Χαλκηδόνας, Ιερό Ησυχαστήριο Γρηγορίου Παλαμά στα Κουφάλια), αλλά και η γαστρονομία με τις ταβέρνες της (σουβλάκια Χαλκηδόνας), το τσίπουρο και κρασί Αγχιάλου – Νέας Μεσημβρίας.

‘Ενα συν και ένα πλην της περιοχής…

Θεωρώ μεγάλο συν της περιοχής, ότι είναι ένα σταυροδρόμι μεταφορών με διασταύρωση μεγάλων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων. Σε συνδυασμό με τη γειτνίασή της με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημά της. Ωστόσο, αν και βρισκόμαστε τόσο κοντά με τη Θεσσαλονίκη, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν γνωρίζουν την περιοχή μας. Αυτό είναι και το πλην μας. Τους καλούμε λοιπόν να έρθουν για να γνωρίσουν τις ομορφιές μας!

Ξεχωριστό μέρος που το ξέρουν μόνο οι ντόπιοι…

Η παραποτάμια ζώνη και η νησίδα του Αξιού Ποταμού. Μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά άγνωστη και παραμελημένη. Στοχεύουμε στην ανάδειξη και αξιοποίησή της, ώστε να τη μάθουν όλοι και όχι μόνο οι ντόπιοι.

Πώς είναι να μένετε μόνιμα στον Άγιο Αθανάσιο;

Ο Άγιος Αθανάσιος είναι μια σύγχρονη ημιαστική κωμόπολη, κοντά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι είναι από τα ιδανικά μέρη να ζεις και να μεγαλώνεις την οικογένειά σου, προσφέροντας τις ανέσεις, τα οφέλη και την ποιότητα ζωής ενός «χωριού», έχοντας παράλληλα και την άμεση δυνατότητα της απόλαυσης των πλεονεκτημάτων της πόλης.

Υπάρχει κάτι που σας λείπει από τη Θεσσαλονίκη;

Η θέα της παραλίας και μια γρήγορη βόλτα σ’ αυτήν.

Τι στερηθήκατε λόγω δημαρχίας;

Σίγουρα αρκετές οικογενειακές στιγμές, το γραφείο μου και τη δουλειά μου που την αγαπώ και κάποιες ανέμελες παρέες με φίλους.

Χαλάτε χατίρια στις κόρες;

Αυτό όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο να γίνει. Πάντως αναγνωρίζω ότι δεν είχαν μέχρι τώρα ιδιαίτερες απαιτήσεις και τις ευχαριστώ γι’ αυτό.

Ευχή για το 2021…

Εύχομαι ειρήνη και υγεία σ’ όλο τον κόσμο, ευημερία και ανάπτυξη στο Δήμο Χαλκηδόνος και ελπίζω να μην ασχοληθούμε ξανά – τουλάχιστον αρνητικά- με τον κορονοϊό.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ