Στα δίχτυα κυκλώματος απαγωγέων μεταναστών οικογένεια Αφγανών  - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Στα δίχτυα κυκλώματος απαγωγέων μεταναστών οικογένεια Αφγανών 

Στα δίχτυα κυκλώματος απαγωγέων μεταναστών έπεσε οικογένεια Αφγανών στη Θεσσαλονίκη. Έμειναν φυλακισμένοι για περίπου μία εβδομάδα στα χέρια Πακιστανών που απαιτούσαν το ποσό των 6.000 ευρώ για να τους αφήσουν ελεύθερους. Μάλιστα δεν δίστασαν να απομακρύνουν τα παιδιά από τους γονείς τους. Ενδεικτικό της δράσης του κυκλώματος ήταν ότι στα σημείο όπου κρατήθηκε η οικογένεια βρέθηκαν και άλλοι μετανάστες – επίσης θύματα απαγωγής.

Η περιπέτειά τους έληξε αισίως όταν ο γιος τους που ζει στη Μεγάλη Βρετανία ειδοποίησε τις αρχές ότι οι απαγωγείς διεκδικούν χρήματα και ακολούθησε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. Εντοπίστηκαν οι χώροι όπου κρατούνταν στο Δερβένι και στον Δενδροπόταμο και συνελήφθησαν τρία άτομα. Οι Αφγανοί εισήρθαν στην Ελλάδα πριν μία εβδομάδα με τη βοήθεια διακινητών. Μόλις έφτασαν στη Θεσσαλονίκης ομάδα Πακιστανών τους οδήγησε σε υπαίθριο χώρο στο Δερβένι όπου κράτησαν το αντρόγυνο, 66 χρόνων ο άντρας και 42 χρόνων η σύζυγός του, ενώ πήραν τα δύο παιδιά ένα 14χρονο κορίτσι και τον 16χρονο αδερφό της και τους  οδήγησαν σε  μονοκατοικία στον Δενδροπόταμο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη των απαχθέντων όταν αυτοί ζητούσαν επιτακτικά τα χρήματα από τον γιο του ζευγαριού που ζει στην Αγγλία. Στην έφοδο που έγινε συνελήφθη ένας 19χρονος Πακιστανός που τους κρατούσε ομήρους, ενώ απελευθερώθηκε το αντρόγυνο και ένας ακόμη Αφγανός ο οποίος επίσης κρατούταν όμηρος περισσότερες μέρες. Λίγες ώρες αργότερα, την περασμένη Παρασκευή, εντοπίστηκε η μονοκατοικία του Δενδροποτάμου, όπου συνελήφθησαν δύο ακόμη Πακιστανοί 31 και 36 χρόνων. Εκεί ήταν φυλακισμένα τα δύο παιδιά της οικογένειας, όπως και τρεις ακόμη Πακιστανοί. Αυτοί κρατούνταν επί δέκα ημέρες και οι δράστες διεκδικούσαν το ποσό των 2.000 ευρώ για να τους αφήσουν ελεύθερους.

K.K.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ