Στα σκαριά νέο Mall στην ανατολική Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Επιχειρήσεις Ροή

Στα σκαριά νέο Mall στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Η κρίση φεύγει, τα εμπορικά κέντρα έρχονται. Αυτά τα μηνύματα προσλαμβάνουν οι γνώστες της κτηματαγοράς οι οποίοι «βλέπουν» την ψυχολογία καταναλωτών και επιχειρηματιών να βελτιώνεται και το επενδυτικό ενδιαφέρον να ανακάμπτει.

«Η Θεσσαλονίκη μπορεί να ‘’αντέξει’’ και άλλα εμπορικά κέντρα τύπου Mall, αρκεί αυτά να βρίσκονται στο κατάλληλο σημείο (εύκολη πρόσβαση, πάρκινγκ κλπ) και εκείνοι οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διαχείρισή τους να έχουν γνώσεις και τις κατάλληλες επαφές με εταιρίες που αναπτύσσουν και διαχειρίζονται τέτοιους χώρους», είπε στην Καρφίτσα ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Κώστας Γεωργάκος ο οποίος καταγράφει τάσεις ανάπτυξης και ανερχόμενου επενδυτικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη. Κυρίως όμως διαπιστώνει αλλαγή της ψυχολογίας που, όπως λέει, είναι ο βασικός παράγοντας για να υπάρξει ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο περιθώρια ανάπτυξης εμπορικών κέντρων υπάρχουν τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές παρυφές της πόλης, καθώς πολλές επιχειρήσεις εγκαταλείπουν το κέντρο λόγω του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά και των… διαδηλώσεων.

Αυτή την περίοδο είναι στα σκαριά η δημιουργία ενός νέου Mall στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της, τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης επίπλων και φωτιστικών του Σταύρου Καζακίδη που διανύει την τέταρτη δεκαετία από την ίδρυσή της. Η αλλαγή πλάνων για τον γνωστό επιχειρηματία ήταν επιβεβλημένη μετά τη μακρά περίοδο της οικονομικής κρίσης που επηρέασε τον κλάδο του επίπλου και του φωτισμού, καθώς η οικογενειακή επιχείρηση απευθυνόταν στη μεσαία τάξη η οποία υπέστη σημαντικές απώλειες εισοδημάτων και εξ ανάγκης οδηγήθηκε σε αλυσίδες που εμπορεύονται φθηνότερα προϊόντα.

Ο κ. Καζακίδης συζητά ήδη με υποψήφιους επενδυτές κι ευελπιστεί πως η συμφωνία με εταιρίες που θα θελήσουν να αναπτύξουν ένα εμπορικό κέντρο στο συγκεκριμένο σημείο θα ολοκληρωθεί εντός του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως ο ίδιος σημειώνει, σε αυτό το νέο Mall, θα μπορούν να εγκατασταθούν εταιρίες ένδυσης, οικιακών ειδών, αλλά και εργαλείων ή ακόμη και επίπλων.

Στη «γειτονιά» του λιανεμπορίου

Το διαμπερές κτιριακό συγκρότημα που διατίθεται πως πώληση ή  μίσθωση βρίσκεται στη «γειτονιά» των μεγάλων εμπορικών κέντρων και των κορυφαίων αλυσίδων και καταστημάτων του λιανεμπορίου, μια ανάσα από το αεροδρόμιο και σε μια περιοχή που, σύμφωνα με τον κ. Καζακίδη, θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση των επεκτάσεων του μετρό αλλά και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου.

Όπως είπε στην Καρφίτσα ο κ. Καζακίδης τα κτίρια εμβαδού 9.000 τμ – δημιουργήθηκαν το 2009 σε οικόπεδο 11.000- και «είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν σήμερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς, μεταξύ άλλων αποτελούν σύγχρονη κατασκευή, διαθέτουν δύο εισόδους, ράμπες, θέσεις στάθμευσης. Εντάσσονται σε μια ευρύτερη περιοχή πολυκαταστημάτων, καθώς σε ακτίνα 2 χλμ λειτουργούν πετυχημένες επιχειρήσεις όπως το Leroy Merlin, το ΙΚΕΑ, το Praktiker, το Hondos Center, το Mediterranean Cosmos κ.α. Επιπρόσθετα γειτνιάζουν με το αεροδρόμιο Μακεδονία που αναπτύσσεται και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση της περιοχής όσον αφορά στην προσέλκυση καταναλωτών από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό».

Το υπό σχεδιασμό Mall θα αναπτυχθεί ανάμεσα στο Mega Outlet που κάθε μέρα δέχεται χιλιάδες επισκέπτες και 1.500 οχήματα, αλλά και στο Phoenix Center που άνοιξε τις πύλες του στην καρδιά της κρίσης, το 2014 και όπως λέει ο κ. Γεωργάκος ο οποίος είχε τη διαχείρισή του εκ μέρους της «Parthenon Real Esate & Georgakos Properties», «παρά την κρίση καταφέραμε να καλύψουμε τα 14.000 από 18.000 τμ του Phoenix Center τόσο με ελληνικές όσο και ξένες εταιρίες. Ανάμεσά τους μια εταιρία ειδών ζωγραφικής, μια σερβική επιχείρηση επίπλων αλλά και επιχειρήσεις υπηρεσιών και τεχνολογίας όπως μια επιχείρηση ρολογιών αραβικών συμφερόντων».

Το ενδιαφέρον των επενδυτών τόσο για αγορά όσο και για εκμίσθωση του συγκροτήματος Καζακίδη  για τη δημιουργία Mall είναι μεγάλο, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο ο οποίος αισιοδοξεί για την επιτυχία του εγχειρήματος έχοντας εμπειρία στην ανάπτυξη μεγάλων εμπορικών κέντρων και γραφειακών εγκαταστάσεων από εταιρίες που δραστηριοποιούνται τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.  Αισιόδοξος είναι και ο κ. Καζακίδης από τις συζητήσεις που έχει με υποψήφιους επενδυτές, ενώ πιστεύει πως η κρίση φτάνει στο τέλος της και η ανάπτυξη για την πόλη και την τοπική οικονομία είναι προ των πυλών…

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ