Στα «σχέδια» η ενίσχυση των νέων αγροτών - Karfitsa.gr
Uncategorized

Στα «σχέδια» η ενίσχυση των νέων αγροτών

Ένα εκατομμύριο Έλληνες σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην επαρχία αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση των νέων που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα αγροτικά επαγγέλματα και την κτηνοτροφία σχεδιάζουν τα  αρμόδια υπουργεία. Τα μέτρα που θα ληφθούν περιλαμβάνουν κίνητρα οικονομικού και διοικητικού χαρακτήρα Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε πραγματοποιήσει έρευνα που έδειξε ότι ένα εκατομμύριο Έλληνες σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην επαρχία, ενώ οι μισοί εκ των οποίων σκοπεύουν να ασχοληθούν με αγροτικά επαγγέλματα, την κτηνοτροφία και την αλιεία.

Το ένα τέταρτο όσων επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και το 43% πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Τέλος από αυτούς που σύναψαν συμβόλαια για μίσθωση γεωργικής και κτηνοτροφικής γης, στο πλαίσιο της σχετικής δράσης του υπουργείο, το 57% όσων έχουν υπογράψει σύμβαση είναι νέοι ηλικίας έως 35 ετών με επιπλέον πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής, 24% είναι νέοι έως 35 ετών, 14% άνεργοι και 5% νέοι αγρότες έως 35 ετών.

Σημειώνεται πως από το 2008 αντίθετα με την τάση δεκαετιών καταγράφεται αύξηση των απασχολουμένων στον αγροτικό τομέα κατά 6,38%.

Πηγή : econews.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ