Στερλίνα: Στο μακροβιότερο πτωτικό σερί έναντι του ευρώ από το 2000 - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Οικονομία

Στερλίνα: Στο μακροβιότερο πτωτικό σερί έναντι του ευρώ από το 2000

Προς το μακροβιότερο πτωτικό σερί έναντι του ευρώ από το 2000 οδεύει η στερλίνα, καθώς τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρςα αδυνατούν να καταλήξουν σε συμφωνία για το Brexit και το πολιτικό τοπίο είναι πιο θολό από ποτέ.

Το βρετανικό νόμισμα υποτιμάται σήμερα για έννατη διαδοχική συνεδρίαση έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού, την ώρα που η πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δέχεται εντειμένομενες πιέσεις να παραιτηθεί και παρά τα σχέδιά της να επαναφέρει τη Συμφωνία Αποχώρησης στη Βουλή τον Ιούνιο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από το Δεκέμβριο του 2000.

Παράλληλα καταγράφει πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση και έναντι του δολαρίου, κινούμενο σε χαμηλά τριών μηνών.

Η ισοτιμία διαμορφώνεται στις 87,43 πένες ανά ευρώ και στα 1,2821 δολάρια ανά στερλίνα αντίστοιχα.

Αναλυτής της Nomura σχολίαζε στη Nomura International ότι η υποτίμηση οφείλεται κατά 50% στις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit και κατά 50% στις σινο-αμερικανικές εμπορικές αντιπαραθέσεις, που επηρεάζουν ευρύτερα τις αγορές.

Στο πρώτο τετράμηνο του έτους η στερλίνα εμφάνισε τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των νομισμάτων των χωρών του G10, γεγονός που αποκαλύπτει ότι η παράταση που εξασφάλισε η χώρα για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επαρκεί να κάμψει τις ανησυχίες.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ