Στην Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης για την φωτιά στην Εύβοια - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Στην Ελλάδα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης για την φωτιά στην Εύβοια

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στην χώρα για να παράσχει την βοήθεια της ΕΕ στην Ελλάδα για την κρίση με την πυρκαγιά στην Εύβοια.

Ο κ. Στυλιανίδης είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στη συνέχεια θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε με τον κ. Χρυσοχοΐδη ήταν η βοήθεια που θα προσφέρει η Ευρώπη στην χώρα μας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές και τα τραγικά αποτελέσματά τους.

Ο κ. Στυλιανίδης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Συνεκτιμήσαμε την κατάσταση, συζητήσαμε με ειδικούς και ειλικρινά η κατάσταση στην Εύβοια ήταν και παραμένει πολύ δύσκολη. Με την εμπειρία μου ως Επίτροπος, όσον αφορά δασικές πυρκαγιές, θα ήθελα να πω ότι μου έκανε εντύπωση ένας σπάνιος συντονισμός που έχει υπάρξει τις τελευταίες ημέρες. Παρά τις σύκολες καιρικές συνθήκες, οι Αρχές απέφυγαν την απώλεια ανθρώπινης ζωής. Ενα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ κυρίως στους πραγματικούς ήρωες που δρουν στο έδαφος, κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είμαι εδώ εκπροσωπώντας την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ενεργοποιήσαμε τον μηχανισμό «rescEU». Θα υπάρχει επιπλέον συνδρομή από ερυωπαικές χώρες, αν χρειαστεί. Με τα δεδομένα της προηγούμενης δομής θα ήταν αδύνατον αυτό. Με δεδομένο τις μεγάλες φωτιές στα Κανάρια Νησια, είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την προσφορά και είμαστε σε συνεχή επαφή».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης από την πλευρά του τόνισε ότι «Καταφέραμε να προστατεύσουμε τις ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες. Η πόλη των Ψαχνών δεν απειλήθηκε, με όλη την προπσάθεια που έγινε από τους συμμετέχοντες στην επιχείρηση. Σε αυτές τις καταστάσεις αναδεικνύεται η αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Αυτό εκφράζει η επίσκεψη Στυλιανίδη σήμερα. Αναδείχθηκε έμπρακτα, με την εφαρμογή και την υλοποίηση του μηχανισμού «rescEU». Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Στυλιανίδης αποχώρησε από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και κατευθύνεται προς το Μέγαρο Μαξίμου οπού και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ