Στην Καρόλου Ντηλ 1 θα βρεις το νούμερο ένα παγωτό στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις

Στην Καρόλου Ντηλ 1 θα βρεις το νούμερο ένα παγωτό στη Θεσσαλονίκη

Της Φιλίππα Βλαστού

Υπάρχει ένα κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που θα σε κάνει να αναρωτηθείς το εξής: γιατί δεν έχει φτιαχτεί ακόμα ένα γιγαντιαίο χωνάκι που θα μπορεί να περιέχει αμέτρητες μπάλες παγωτού.

Τους τελευταίους δυο μήνες έχει γίνει talk of the town ένα νέο μαγαζί που έχει ανοίξει στο κέντρο της πόλης. Ο λόγος για το Ellen’s Milk Ice Cream! Το συγκεκριμένο μαγαζί θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως η μπουτίκ του παγωτού. Τα καλύτερα υλικά από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, καταφθάνουν στην οδό Καρόλου Ντηλ 1. Εκεί τα παραλαμβάνει η Έλενα Γιαννακίδου, μια από τις καλύτερες γνώστριες του παγωτού, στη Θεσσαλονίκη και κάθε μέρα παρασκευάζει φρέσκα παγωτά, με αγνά υλικά.

Πάνω από 18 γεύσεις

Τα χειροποίητα παγωτά έχουν ξετρελάνει τους foodies της πόλης. Άλλωστε το μότο του καταστήματος είναι το ‘’feel the difference’’ και αντιπροσωπεύει απόλυτα αυτό που συμβαίνει στο στόμα σου μόλις δοκιμάσεις το Ellen’s Milk Ice Cream. Λέξεις και φράσεις παίρνουν άλλη διάσταση όπως: η βανίλια Μαγαδασκάρης που καθρεπτίζει την απλότητα των γεύσεων, η Salted Caramel με καραμέλα μελιού, το Espresso coffee beans with brownies and chips, το Armenonvil, το Chocolate brownies με ελβετική σοκολάτα που δεν περιέχει λεκιθίνη, η Μαστίχα Χίου με αιθέρια έλαια και φυσική μαστίχα. Γεύσεις, που μόλις τις γευτείς το μόνο σίγουρο είναι ότι οι γευστικοί σου κάλυκες… θα τις ζητούν ξανά και ξανά.

Το πρόσωπο πίσω από τις δημιουργίες

Το Ellen’s Milk Ice Cream δημιουργήθηκε από την Ελένη Γιαννακίδου. Έχει εξειδικευτεί, σπουδάσει, δουλέψει, δεκατρία χρόνια στον τομέα του παγωτού. Έχει μαθητεύσει στο Gelato University στην Ιταλία και έχει εργαστεί δίπλα στους κορυφαίους του είδους. Η δημιουργική της όμως τάση την ώθησε να ανοίξει κάτι δικό της. ‘’Η βιομηχανία της Ιταλίας γύρω από το παγωτό ένιωσα ότι δεν με πρεσβεύει πλέον. Ήθελα να αφήσω το gelato και να ασχοληθώ με το ice cream. Αυτά τα δυο είναι διαφορετικά μεταξύ τους, ακόμη και στον τρόπο παρασκευής τους αν και ο κόσμος πολλές φορές θεωρεί ότι είναι το ίδιο. Το ice cream για παράδειγμα δεν έχει όγκο, ούτε αέρα και δεν χρησιμοποιεί καθόλου την χημεία’’, εξηγεί η ίδια και τονίζει πως αυτό που κάνει το μαγαζί της να ξεχωρίζει είναι ότι επιλέγει τις πρώτες ύλες με την λιγότερη δυνατή επεξεργασία.

Info: Ellen’s Milk Ice Cream, Καρόλου Ντηλ 1. Ωράριο: Καθημερινά 12:00 με 00:00

Η Ελένη Γιαννακίδου

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ