Στην «πορτοκαλί» λίστα των Βελγικών αρχών η Ελλάδα - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Στην «πορτοκαλί» λίστα των Βελγικών αρχών η Ελλάδα

Στην «πορτοκαλί» λίστα χωρών των βελγικών αρχών με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir που δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες. Η Ελλάδα με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) εμφανίζεται στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το θέμα, ενώ σήμερα αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

«Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή «διακοπές» του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς» ανέφερε χθες βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ μιλώντσας στο rtbf.

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορωνοϊού σημείωσε ότι για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες δεν πρέπει να συμβουλεύονται τη συγκεκριμένη λίστα ή οποία θα ανανεωθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ