Στη Βουλή προσεχώς 15 νομοσχέδια προς ψήφιση - Karfitsa.gr
Slider Αθλητισμός

Στη Βουλή προσεχώς 15 νομοσχέδια προς ψήφιση

Νομοθετικό «τσουνάμι» είναι σε εξέλιξη καθώς ήδη έχουν κατατεθεί ή βρίσκονται στον δρόμο προς κατάθεση 15 νομοσχέδια και έπονται άλλα τέσσερα.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το Brexit θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την προσεχή Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ακολουθούν τρείς κυρώσεις συμβάσεων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια (με Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), ενώ το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τους ειδικούς λογαριασμούς κονδυλίων έρευνας των ΑΕΙ, που ήδη ξεκίνησε η επεξεργασία του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, θα ψηφιστεί την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου ή Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια.

Το «καυτό» νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό νόμο που ξεκινά η επεξεργασία του σήμερα στην επιτροπή της Βουλής και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ενώ εάν υπάρξει μεγάλη προσέλευση ομιλητών, τότε δεν αποκλείεται να πάρει παράταση για μια ημέρα ακόμα και να ψηφιστεί, δηλαδή, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, κάτι που θα κριθεί τότε.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις αμυντικές συμβάσεις με τις ΗΠΑ, εισάγεται στην κοινοβουλευτική επιτροπή την Τρίτη 21 Ιανουαρίου.

Υπό ψήφιση τελούν ακόμα εννέα κυρώσεις συμβάσεων, ενώ εν αναμονή είναι τα νομοσχέδια για το επίδομα γέννησης των 2.000 ευρώ, τα υδατοδρόμια, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και την αναμόρφωση της πολιτικής προστασίας και έπονται τα νομοθετήματα για τις πορείες και το μεγάλο ασφαλιστικό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ