Στη Θεσσαλονίκη έρχεται ο Τελικός του FIRST LEGO League - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έρχεται ο Τελικός του FIRST LEGO League

Ο Πανελλήνιος Τελικός του διαγωνισμού FIRST LEGO League έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός που κατάφερε να κερδίσει παιδιά και γονείς σε 80 χώρες από όλον τον κόσμο ολοκληρώνει τον φετινό κύκλο του και σας προσκαλεί να τον απολαύσετε από κοντά!

Το FIRST® LEGO League, που και για τη φετινή σχολική χρονιά 2018 – 2019 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, έχει ως θέμα του το Διάστημα με τον ευρηματικό τίτλο «Into Orbit».

Στη φετινή σεζόν διαγωνίστηκαν συνολικά 160 ομάδες, προερχόμενες από όλη την Ελλάδα, και μεταφέρθηκαν νοητά στο σύμπαν, όπου εξερεύνησαν, έμαθαν, αλλά και προσπάθησαν να βρουν λύσεις σε προβλήματα, σαν επιστήμονες και μηχανικοί. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες, με παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών, επέλεξαν και έλυσαν ένα πραγματικό πρόβλημα στο πλαίσιο του Project. Παράλληλα, έχτισαν, δοκίμασαν και προγραμμάτισαν ένα αυτόνομο ρομπότ για να επιτύχουν σε μία σειρά αποστολών στο Robot Game.

Από τις 160 συνολικά ομάδες, οι 54 από αυτές, που κατάφεραν να προκριθούν, θα διαγωνιστούν μεταξύ τους προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό. Ειδικότερα, οι ομάδες θα αναγορευτούν νικήτριες, θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο WF Houston τις 17 – 20 Απριλίου (2 ομάδες), στην Τουρκία 22 – 25 Μαΐου, στην Ουρουγουάη στις 30 Μαίου – 01 Ιουνίου (2 ομάδες) και στο Λίβανο 14 – 16 Ιουνίου (4 ομάδες).

Ο μεγάλος πανελλήνιος τελικός της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαρτίου 2019 στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ-Helexpo. Ο διαγωνισμός οργανώνεται με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών, ενώ φέτος αναμένεται η προσέλευση του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ!

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε για δήμαρχο στο δήμο Θεσσαλονίκης;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ