Στη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη (ΦΩΤΟ) - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη (ΦΩΤΟ)

Η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος τιμήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε την πόλη εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στην τελετή μνήμης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον Ελληνισμό που μετά από τρία χιλιετίες αδιάκοπης παρουσίας και πολιτισμικής ακτινοβολίας, ξεριζώθηκε από τα πατρογονικά του χώματα, με τον πιο τραγικό τρόπο.

‘’Τιμούμε τους θύματα αλλά και τους ανθρώπους που σε πείσμα όσων απεργάζονταν την εξόντωσή τους, άντεξαν, πέρασαν στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, και μέσα σε συνθήκες ασύλληπτων αντιξοοτήτων, όχι μόνο επιβίωσαν αλλά διέπρεψαν, αναζωογόνησαν με την αξιοσύνη τους τον εθνικό κορμό και έγιναν συνδιαμορφωτές της νέας Ελλάδας που αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Το φωτεινό τους παράδειγμα υπέρβασης δυσκολιών και εμποδίων ασύγκριτα μεγαλύτερων σε σχέση με όσα αντιμετωπίζουμε σήμερα, αποτελεί για όλους μας παντοτινό οδηγό’’, αναφέρει σε ανάρτηση της στα social media η κα Ζαχαράκη.


Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ