Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Η συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τα συγχαρητήρια στην Αυτοδιοίκηση - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τα συγχαρητήρια στην Αυτοδιοίκηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε πριν από λίγο στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό 26ης Οκτωβρίου όπου τον υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες. Ο κ Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για το “πράσινο” κτίριο 32.000 τ.μ. και στο οποίο εργάζονται πάνω από 540 εργαζόμενοι, στα 350 γραφεία.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη στον τέταρτο όροφο όπου άρχισε ευρεία σύσκεψη.  Ο πρωθυπουργός  ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη για τα οφέλη που αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία απο τον οδικό τουρισμό που αρχίζει από τις  15 Ιουνίου ενω συζητήθηκαν και τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με τον κορονοϊό. Ο Πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην τοπική Αυτοδιοίκηση για την συμβολή της στην αναχαίτιση της επιδημίας του κορονοϊού, διότι όπως ανέφερε «χωρίς τη συνεργασία της κεντρικής κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση δεν θα μπορούσαμε να είχαμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο το πιστωνόμαστε όλοι, αλλά πάνω από όλα βοηθάει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της πατρίδας μας, ένα τόσο σημαντικό ζητούμενο στους δύσκολους καιρούς τους οποίους περνάμε», ανέφερε συνομιλώντας με τον Περιφερειάρχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον τουρισμό, επισημαίνοντας τη σημασία των οδικών εισροών στη Βόρεια Ελλάδα από βαλκανικές χώρες, οι οποίες είχαν επίσης καλά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.
«Η Βόρεια Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα, καθώς είναι πιο εξαρτημένη από τον οδικό τουρισμό, από χώρες οι οποίες μέχρι σήμερα τα είχαν καταφέρει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κατά συνέπεια δεν μας δημιουργούν ιδιαίτερες επιδημιολογικές ανησυχίες, να μπορούμε να ανοίξουμε τα σύνορα με κάποιους βασικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους και τηρώντας φυσικά πάντα όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας», είπε στον κ. Τζιτζικώστα.
Ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε επίσης την προεργασία που είχε γίνει για το άνοιγμα της εστίασης, εφιστώντας όμως την προσοχή των πολιτών, καθώς η χώρα πετύχει πολλά όμως ο ιός δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί οριστικά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δώρισε στον Πρωθυπουργό  ένα λεύκωμα για τον οδικό τουρισμό στην Κεντρική Μακεδονία και ένα λεύκωμα για την Αμφίπολη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλιδου έκανε δώρο στον Πρωθυπουργό μια μπάλα μπάσκετ με υπογραφές βετεράνων καλαθοσφαιριστών και μια ομπρέλα με τα μνημεία της πόλης.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία», ξεκινώντας την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Στο σταθμό βρίσκονταν καινούργια λεωφορεία που έχουν ενταχθεί στα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδίου που ο ίδιος είχε εξαγγείλει το περασμένο φθινόπωρο, από το βήμα της ΔΕΘ, για την ουσιαστική αναβάθμιση των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ότι ο στόλος του ΟΑΣΘ αποτελείται πλέον από 350 λεωφορεία, ενώ σχεδιάζεται η απόκτηση ακόμα 180 οχημάτων με νέο διαγωνισμό. Με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί ο στόχος για κυκλοφορία 500 λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη σε βάθος δώδεκα μηνών, όπως προέβλεπε το κυβερνητικό σχέδιο.
«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει αλλάξει η εικόνα της πόλης στις συγκοινωνίες», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Επισήμανε επίσης ότι, πέραν της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, οι επενδύσεις που έχουν γίνει δημιούργησαν σχεδόν 400 θέσεις εργασίας, ενώ υπογράμμισε την σημασία της καλής συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος και στον ιδιωτικό τομέα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με εργαζόμενους και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Στην επίσκεψη ήταν επίσης παρόντες ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας και στελέχη του Οργανισμού και του Οργανισµού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός, κατευθύνθηκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 που εκτελεί το δρομολόγιο Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και στη συνέχεια μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 80 (ΚΤΕΛ-Μάλγαρα). Μίλησε με τον οδηγό, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης  Στέφανος Τσόλης, τον ενημέρωσε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ανάληψης από τα ΚΤΕΛ συγκοινωνιακού έργου που ήταν μέχρι πρότινος στην ευθύνη του ΟΑΣΘ.

Επίσης ο κ. Τσόλης δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φωτογραφία που είχε στο αρχείο του με τους γονείς του πρωθυπουργού, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη Μαρίκα Μητσοτάκη σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 35 χρόνια.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ