«Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας» - Karfitsa.gr
Άρθρα

«Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας»

Της Κατερίνας Νοτοπούλου 

Ο ρόλος της Μακεδονίας και της Θράκης άλλαξε.  Κάνουμε το τόλμημα και περνάμε σε μια νέα εποχή που μπορεί να ανταποκριθεί με αξιώσεις στις απαιτήσεις των καιρών αλλά και των ανθρώπων της, στις ανάγκες και τα όνειρά τους.

Είναι στρατηγική επιλογή και του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα , η Μακεδονία και η Θράκη να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός συνόρων στη μεταμνημονιακή εποχή. Με παραγωγικές δομές, υποδομές, κοινωνική δικαιοσύνη, εμβάθυνση της δημοκρατίας. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.

Τα τοπικά ζητήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, έχουν προτεραιοποιηθεί στην κυβερνητική ατζέντα. Στρατηγική και σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη, με κύριους άξονες τη βιομηχανία τη μεταποίηση, επενδύσεις στην καινοτομία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό . Όλα τούτα σημαίνουν το μετασχηματισμό της περιοχής σε διαμετακομιστικό κόμβο και πύλη εισόδου για όλη την Ευρώπη.

Σημαντικό στοιχείο για την ανάταξη του γεωστρατηγικού ρόλου της Μακεδονίας και της Θράκης είναι η προσεκτική προώθηση ενός ολιστικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του ευρύτερου συστήματος μεταφορικών και ενεργειακών υποδομών.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη υπέχει τη θέση ενός κρίσιμου πόλου στο εθνικό σύστημα Logistics με σημαντικές προοπτικές αξιοποίησης και ανάδειξής της ως μια ολοκληρωμένης πύλης με υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας.

Η στρατηγικής σημασίας θέση της Ελλάδος , κληροδοτεί μοναδικά πλεονεκτήματα στη Βόρεια Ελλάδα για παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, που την καθιστούν διαμετακομιστικό κέντρο των Βαλκανίων και της Ευρώπης.

Η αξιοποίηση του λιμένα και του αεροδρομίου, η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων της Εγνατίας Οδού, η ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, η Σιδηροδρομική Εγνατία, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό μίγμα υποδομών που γεννούν μια μοναδική ευκαιρία εκπλήρωσης του γεωστρατηγικού ρόλου της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, ανταποκρινόμενος στις μεταβαλλόμενες συνθήκες σχεδιασμού.

Η κυβέρνηση πορεύεται με πολιτική ειρήνης και φιλίας στα Βαλκάνια. Τα επόμενα χρόνια θα απολαμβάνουμε πολλαπλά οφέλη από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όραμα της κυβέρνησης είναι σε τούτο το τοπίο συνδυαστικών μεταβολών, η Μακεδονία, η Θράκη, η Βόρεια Ελλάδα στο σύνολό τους να αποτελέσουν πόλο ανάπτυξης και πύλη συνεργασίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη μεταμνημονιακή εποχή παίρνουμε ξανά το δικό μας μέλλον στα δικά μας χέρια.

Δίκαιη ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα.

*η κα Νοτοπούλου είναι υφυπουργός ΥΜΑΘ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ