Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα τοποθετηθεί ο Μακρόν για τα "κίτρινα γιλέκα" - Karfitsa.gr
Slider Διεθνή

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα τοποθετηθεί ο Μακρόν για τα «κίτρινα γιλέκα»

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», καθώς δεν έχει σκοπό «να ρίξει λάδι στη φωτιά» πριν από τις νέες μεγάλες διαδηλώσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο Σάββατο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Έπειτα από διάφορες συζητήσεις κι αφού περιεργάστηκε τον ορίζοντα, ο πρόεδρος, με διαύγεια σε ό,τι αφορά το πλαίσιο και την κατάσταση, δεν θέλει να ρίξει λάδι στη φωτιά και κατά συνέπεια δεν έχει την πρόθεση να εκφραστεί πριν από το Σάββατο», είπε ο Φεράν. Ο Μακρόν θα τοποθετηθεί «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, ανακοίνωσε από την πλευρά του πως η γαλλική κυβέρνηση θα αναπτύξει «έκτακτα μέσα» επιπλέον των 89.000 αστυνομικών και μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου, το Σάββατο, στο πλαίσιο της τέταρτης ημέρας μαζικών διαδηλώσεων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του προέδρου της χώρας, διαψεύδοντας τις φήμες ότι οι δυο τους έχουν έρθει σε σύγκρουση με αφορμή τις ταραχές και τις κινητοποιήσεις στη χώρα.

πηγή: naftemporiki.gr

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ