Στις… ράγες η Rail Cargo Logistics Goldair - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις

Στις… ράγες η Rail Cargo Logistics Goldair

Μια νέα περίοδο για τον κλάδο των μεταφορών και logistics σηματοδοτεί η έναρξη της σιδηροδρομικής λειτουργίας της Rail Cargo Logistics Goldair. H εταιρία, που ιδρύθηκε το 2014, είναι μια κοινοπραξία της Rail Cargo Logistics Austria, μέλος των κρατικών αυστριακών σιδηροδρόμων (OBB) και της ελληνικής Goldair Cargo και αποτελεί την πρώτη ιδιωτική σιδηροδρομική επιχείρηση στην Ελλάδα και ανεξάρτητο πάροχο σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, ενώ το πρώτο δρομολόγιό της, από Θεσσαλονίκη για Ειδομένη, σήμανε ουσιαστικά την απελευθέρωση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών στη χώρα μας.

«Η λειτουργία της εταιρείας μας Rail Cargo Logistics Goldair ως πιστοποιημένου σιδηροδρομικού μεταφορέα δεν ήταν μια απλή απόφαση, έγινε έπειτα από μεγάλη ανάλυση και αποτέλεσε μια συντονισμένη προσπάθεια δύο χωρών, της Ελλάδος και της Αυστρίας, προς μια ενιαία κατεύθυνση, αυτή της διατήρησης και ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής παρουσίας της χώρας μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος, μιλώντας στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στο terminal της Rail Cargo Logistics Goldair στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε και στην… Οδύσσεια που έζησε η εταιρία έως ότου πάρει όλες τις άδειες λειτουργίας.

«Καθώς στα διάφορα project που έχουν ένα βάθος χρόνου υλοποίησης δίνεται συνήθως κάποιο όνομα και λόγω του ότι το project γινόταν στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να ονομάσουμε το project ‘’Οδυσσέα’’. Πιθανόν το όνομα αυτό μας ήρθε πιο εύκολα στο μυαλό, προβλέποντας την Οδύσσεια την οποία καλούμασταν να ζήσουμε στην προσπάθεια αδειοδότησης και λειτουργίας της εταιρείας. 3.500 σελίδες ο φάκελος της αδειοδότησης προς τη ΡΑΣ, 34 διαφορετικές ειδικότητες εργαζομένων για την κατάρτιση του φακέλου, 38.000 ανθρωποώρες, 18 ξεχωριστές συμβάσεις και φυσικά ένα σημαντικό οικονομικό κεφάλαιο για τη συντήρηση και λειτουργία της διαδικασίας αδειοδότησης», είπε ο κ. Καλλίνικος.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κος Καλλίνικος επεσήμανε ότι «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε και πολλά εμπόδια να ξεπεράσουμε.  Μοναδικό μας όραμά είναι να δημιουργήσουμε και να αφήσουμε στις επόμενες γενιές μια υγιή και παραγωγική εταιρεία»

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, με μοναδικό θέμα την ενίσχυση της εταιρείας, όπου αποφασίστηκε η περαιτέρω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καθώς δόθηκε και η δέσμευση των δύο πλευρών για σταδιακή επένδυση της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας για την ενίσχυση του τροχαίου υλικού αλλά και την εκπαίδευση των εργαζομένων της εταιρείας.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ