Στον Έβρο Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης κάνουν αποτίμηση της κρίσης - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Στον Έβρο Παναγιωτόπουλος και Χρυσοχοΐδης κάνουν αποτίμηση της κρίσης

Του Κώστα Καντούρη

 

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιούν ταυτόχρονα σήμερα Δευτέρα οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία αποτίμηση της κρίσης που προκλήθηκε από τη γειτονική χώρα στις Καστανιές, με όχημα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες. Οι δύο υπουργοί εξέτασαν την αναγκαιότητα της διατήρησης μέρους των ενισχυμένων μέτρων που διατηρήθηκαν στην περιοχή για ένα μήνα, κατά τη διάρκεια των ιδιότυπων μαχών που έλαβαν χώρα πάνω στη συνοριακή γραμμή.

Και οι δύο υπουργοί επισκέφτηκαν το φυλάκιο των Καστανιών, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο των μέτρων. Είδαν ότι στην τουρκική πλευρά έχουν απομακρυνθεί όλοι οι μετανάστες και έχει καθαριστεί ο χώρος που είχε γίνει ορμητήριο ομάδων που πραγματοποίησαν απόπειρες μαζικής εισόδου στην ελληνική πλευρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε συζήτηση για την ιδιαίτερα προκλητική στάση της τουρκικής αστυνομίας με τη διαρκή ρίψη δακρυγόνων προς τις ελληνικές δυνάμεις που απωθούσαν μετανάστες και πρόσφυγες με χρήση χημικών και νερού. Παράλληλα τονίστηκε πως οι ελληνικές δυνάμεις κέρδισαν το στοίχημα των συνόρων θεωρώντας πως οποιαδήποτε άλλη στάση θα δημιουργούσε περαιτέρω προβλήματα. Εκφράστηκε δε η εκτίμηση πως η μαζική απόσυρση των μεταναστών και προσφύγων από τη συνοριακή γραμμή προκλήθηκε από τις εξελίξεις με τον κορονοϊό.

Έγκυρες πληγές ανέφεραν πως και οι δύο υπουργοί συζήτησαν το θέμα της επέκτασης των τεχνητών εμποδίων και σε άλλα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων, όπου η μορφολογία του εδάφους το επιτρέπει και ειδικά σε σημεία όπου τα σύνορα είναι χερσαία παρ’ ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ο ποταμός.

Ο υπουργός Άμυνας μετά τις Καστανιές επισκέφτηκε το φυλάκιο της Γέφυρας στο Πέπλο, όπου συνομίλησε με τους επικεφαλής του στρατού στην περιοχή και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί τώρα. Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε το κέντρο επιτήρησης συνόρων στη Νέα Βύσσα, όπου επίσης είχε εικόνα για όλο το μήκος των συνόρων που καλύπτονται από τον φράχτη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ