Στον εισαγγελέα 551 κάτοικοι για τις φωτιές στα Τσαΐρια της Περαίας - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα 551 κάτοικοι για τις φωτιές στα Τσαΐρια της Περαίας

Πεντακόσιοι πενήντα ένας κάτοικοι κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα «Τσαΐρια» της Περαίας, όπου κάτοικοι παραπηγμάτων βάζουν διαρκώς φωτιές προκαλώντας προβλήματα και κινητοποιώντας τις αρχές. Οι κάτοικο της ευρύτερης περιοχής που υπογράφουν την αναφορά ζήτησαν την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών, καθώς όπως λένε οι φορείς τους παραπέμπουν ο ένας στον άλλον, χωρίς να βρίσκεται λύση.

Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ

Την υπόθεση χειρίζεται η εισαγγελέας αρμόδια για θέματα περιβάλλοντος Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως υποβάθμιση περιβάλλοντος, εμπρησμός, αυθαίρετη κατάληψη που αφορά τους κατοίκους, αλλά και παράβαση καθήκοντος που δείχνει τους φορείς. Η εισαγγελέας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ερευνά κάτω από ποιες συνθήκες ζουν οι δέκα οικογένειες, των περίπου 100 ατόμων, στην περιοχή και εάν ισχύουν όσα περιγράφονται στη μήνυση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εκεί. Ειδικότερα, υπογραμμίζεται πως οι κάτοικοι, οι οποίοι είναι ρομά, δεν είναι συνεχώς οι ίδιοι, δηλαδή η σύνθεση των οικογενειών αλλάζει, και πως βάζουν φωτιά σε καλώδια προκειμένου να πάρουν από το εσωτερικό τους τον χαλκό και να τον πουλήσουν σε μάντρες ανακύκλωσης.

Το καθεστώς στην περιοχή χαρακτηρίζεται πολυδιάστατο ακόμη και από ιδιοκτησιακής πλευράς. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ένα τμήμα του χώρου ανήκει στον δήμο Θερμαϊκού, ένα στον δήμο Θέρμης και υπάρχουν και ιδιοκτησίες. Η εισαγγελέας πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της προκαταρκτικής που είναι σε εξέλιξη, θα αναλάβει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τους φορείς για να εξεταστεί ποια είναι η καλύτερη λύση για να αντιμετωπιστεί ριζικά το θέμα.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ