Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την πόλη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες ανέβηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Στη συνάντηση είναι παρόντες οι αντιδήμαρχοι, Πέτρος Λεκάκης, Μιάχλης Κούπκας, Μάκης Κυριζίδης, Νίκος Ζεϊμπέκης, Δήμητρα Ακριτίδου, Σωκράτης Δημητριάδης.

Στην κορυφή της ατζέντας των θεμάτων που συζητήσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν, η επιτυχημένη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, τα μεγάλα έργα υποδομής και η αναπτυξιακή τροχιά της πόλης.

Στην μεταξύ τους συζήτηση ο πρωθυπουργός επισήμανε, «η συνέχιση στην τροχιά της αναπτυξιακής έκρηξης με επενδύσεις δημόσιες, ιδιωτικές και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, είναι ο στόχος της κυβέρνησης, μετά την πετυχημένη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού», με τον Δήμαρχο να σημειώνει ότι «ότι το κρούσμα «μηδέν» της πανδημίας είχε εκδηλωθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και το Δημαρχείο ήταν το πρώτο κτίριο που απολυμάνθηκε στην Ελλάδα ενώ πρόσθεσε πως η Θεσσαλονίκη τα πήγε καλά γιατί υπήρξε η απαραίτητη προετοιμασία».

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ανδρών ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της πόλης που εκκρεμούν, στο κυκλοφοριακό και τις συγκοινωνίες γενικιτερα, στην ανάπλαση της ΔΕΘ, στην επανεκκίνηση της διαδικασίας κατασκευής του Μουσείου Ολοκαυτώματος καθώς και στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση. Πέραν αυτών, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα θέματα και τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του τουρισμού της πόλης εκτενώς, για όλα τα προβλήματα των τριών ιστορικών αθλητικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, την κατασκευή του γηπέδου στην Τούμπα και για την οικονομική κατάσταση των Ο.Τ.Α. Επίσης, η επαναλειτουργία των καταστημάτων της εστίασης και οι νέες ρυθμίσεις που την διέπουν τέθηκε στη συνάντηση καθώς αναγνωρίζεται η σημασία του συγκεκριμένου κλάδου στην ελληνική οικονομία.

Το σύνολο των θεμάτων είχε ζητηθεί και παραδοθεί προς ενημέρωση του Πρωθυπουργού σε εκτενές υπόμνημα πριν από λίγες ημέρες.

“Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα, σχεδόν περιορίσει κοντά στο μηδέν τα νέα κρούσματα. Όμως ο κίνδυνος πάντα καραδοκεί και η νέα καθημερινότητα, την οποία οραματιζόμαστε έχει και κάποιους διαφορετικούς κανόνες. Άρα, έκκληση και πάλι, τώρα που η εστίαση αρχίζει και δουλεύει και περισσότερος κόσμος θα είναι έξω -όπως πρέπει να είναι- τους βασικούς κανόνες της αποφυγής του συνωστισμού και των πολύ κοντινών επαφών παρακαλούμε, όσο γίνεται, να μπορούμε να τους τηρούμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τον διάλογο με τον κ. Ζέρβα.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησης, παρουσία όλης της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά: «Είμαι εδώ, με έναν πολύ μεγάλο φάκελο εκκρεμοτήτων-κυβερνητικών αλλά και αυτοδιοικητικών-για να εποπτεύσω την πρόοδο, στο σχέδιο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης το οποίο είχα την ευκαιρία να ανακοινώσω πέρσι στη ΔΕΘ και το οποίο έχω συζητήσει πολλές φορές και με το Δήμαρχο και με τους υπόλοιπους Δημάρχους αλλά και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Η προσήλωσή μας στην αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης αγαπητέ Δήμαρχε είναι δεδομένη και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι τρεις μήνες μονοπωλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊου, ότι η δουλειά για τις μεγάλες αναπτυξιακές εκκρεμότητες της Θεσσαλονίκης δεν σταμάτησε ούτε λεπτό».

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πλευρά του τόνισε: «Από την πρώτη μέρα της εκλογής του, ο Πρωθυπουργός έχει δείξει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης που είναι πολλά και έχουν μια μακρά ιστορία πίσω, αλλά χαίρομαι πολύ γιατί σε κάθε μας συνάντηση έχουμε προχωρήσει ένα βήμα πιο μπροστά καθώς υπάρχει μια εξαιρετική μεθοδικότητα στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή του τα αντιμετωπίζουν και παράλληλα χαιρόμαστε που και εμείς είμαστε μέρος της λύσης» και συμπλήρωσε «αυτή είναι μια θητεία και για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και για τη δική μας Διοίκηση, στην οποία η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει σελίδα και θα αφήσει πίσω της προβλήματα και αβελτηρίες και θα κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία, σεβόμενη και τους κατοίκους της αλλά και τη μεγάλη της ιστορία».

Δημοσιεύτηκε από karfitsa.gr στις Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ