, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ο Καμμένος για το “λιντσάρισμα” στον Πάχτα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Της Έλενας Καραβασίλη

Αθώος ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με απόφαση του προέδρου

Από νωρίς το πρωί βρίσκεται στο δικαστικό Μέγαρο θεσσαλονικης ο Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Τζούλη και την Υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, για την εκδίκαση της υπόθεσης του ‘13 που αφορά δηλώσεις του κ. Καμμένου έξω από το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. Να θυμίσουμε ότι ο τωρινός Υπουργός Άμυνας μιλώντας σε πολίτες, φαίνεται να λέει να λιντσάρουν τον τότε δήμαρχο Πάχτα.

Το νομικό σκέλος 

Tο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά (απόφαση υπ’ αριθμόν 4916/20017) αποφάισε να του επιβάλει το ποσό των 15.000 ευρώ, ως ποσό αποζημίωσης για ηθική βλάβη του Χρήστου Πάχτα, πρώην δημάρχου στον δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, πρώην βουλευτή και υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης, αυτή είναι «παρακίνηση σε τέλεση πλημμελήματος», ενώ παράλληλα έχουμε αυτεπάγγελτη διαδικασία για δημόσια πρόκληση και διέγερση σε διάπραξη πλημμελήματος.

Ιδιαίτερης σημασίας αποτέλεσε το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος παραιτήθηκε από τη βουλευτική του ασυλία για να παραστεί στη δίκη. Σύμφωνα με την κα. Εισαγγελέα  πρόκειται για την καθ’ υπερβολήν φράση με μεταφορική έννοια.

Η απολογία Καμμένου

Στην απολογία του ο κ. Καμμένος είπε πως με επιλογή μου ήρθα εδώ για να μην αιωρείται αυτό το αδίκημα. «Ουδέποτε θεώρησα ότι η βία είναι λύση των διαφόρων. Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους μου ζήτησα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας για να παραστώ στο δικαστήριο και να υποστηρίξω την αθωότητας μου. Είμαι κατά τις βίας και κατά της τρομοκρατίας».

Ο κ. Καμμένος μάλιστα τόνισε πως ο κ. Πάχτας έχει προσωπικές διάφορες μαζί του. «Ως υπουργός καταγγέλθηκε με ερώτηση μου για την τροπολογία για το Πόρτο Καράς. Συνδέεται άμεσα με τη διαπλοκή στη χώρα μας. Ήταν ένας δήμαρχος που έλαβε 11,5 εκατ. ευρώ για να πείσει τους κατοίκους να δεχτούν την επένδυση της ελληνικός Χρυσός. Η μήνυση έγινε για να απειληθώ, γιατί πίστευαν ότι δε θα έρθω στο δικαστήριο».

Για τους δυο στρατιωτικούς

Ερωτηθείς για την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι: «Έχουμε δύο παλικάρια που είναι κρατούμενοι  σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία, δύο παλικάρια που ανήκουν στον Ελληνικό στρατό αλλά και παράλληλα την ώρα που έκαναν την περιπολία τους διαφύλασσαν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Θα πρέπει να αντιληφθεί η ΕΕ ότι εκτελούσαν τις αποφάσεις των υπουργών Άμυνας και την απόφαση Κορυφής για την διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων. Παράλληλα είναι και νατοϊκοί στρατιωτικοί και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αποφεύγει να πάρει θέση» προσθέτοντας ότι: «θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου οι Έλληνες όμηροι να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.