Στο Περίπτερο των ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός: Έγινε πρόταση για εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας - Σκαραμαγκά - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Στο Περίπτερο των ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός: Έγινε πρόταση για εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας – Σκαραμαγκά

της Κοραλίας Μπρανιώτη

Πρόταση εξαγοράς και των δύο μεγαλύτερων της Ελλάδας, συγκεκριμένα της Ελευσίνας και του  Σκαραμαγκά, ανέφερε επισήμως προς την κυβέρνηση η αμερικανικών συμφερόντων ΟΝΕΧ Shipyards, σήμερα το πρωί στη ΔΕΘ.

Ειδικότερα, η πρόταση έγινε από τον επικεφαλής της ΟΝΕΧ Πάνο Ξενοκώστα παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αμερικανού υπουργού Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, του αμερικανού πρέσβη Τζέφρεϊ Πάιατ και του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα.

«Ξεκινάμε», είπε μετά ο κ.Τσίπρας, αναφερόμενος στον αρμόδιο υπουργό.
Αυτό έρχεται να προστεθεί στη καλή διάθεση με την οποία φαίνεται ότι έχει έρθει στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες.

Αφού έφτασε στο Περίπτερο 13 των ΗΠΑ, ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Αμερικής και στη συνέχεια ακολούθησε ο ελληνικός.

Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικoύ Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

Ο Γουίλμπουρ Ρος, Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ έκανε σχετικές δηλώσεις: «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Ευκαιρία να διευρύνουμε τις εμπορικές σχέσεις μας προς όφελος της Ελλάδας. Η συμφωνία που υπογράφηκε χθες ήταν πολύ σημαντική για την ενεργειακή αναβάθμιση στην Ελλάδα. Η ΔΕΘ όμως είναι ευκαιρία για συμφωνίες με αμερικανικές εταιρείες και σε άλλους τομείς».

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας προς τις ΗΠΑ ότι:

«Επισκέπτεστε τη χώρα μας μετά από μια δύσκολη στιγμή που τώρα ξεπεράσαμε και μπορούμε να επενδύσουμε με σχέδιο. Τους δυο λαούς ενώνουν πολλά.

Οι ΗΠΑ είναι πρωτοπόρος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας και θέλουμε να είναι αρωγός της προσπάθειάς μας, ώστε να δώσουμε πνοή στην ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη περιοχή. Ως πυλώνας ασφαλείας, μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή και να ανοίξει πύλες σε μια νέα εποχή.

Τέλος, η φετινή ΔΕΘ σηματοδοτεί τις μεγάλες δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, για να είναι η καρδιά της παραγωγικής ανασυγκρότησης».

Έπειτα, ακολούθησε η ξενάγηση του Πρωθυπουργού στο Περίπτερο των ΗΠΑ.

Τις εταιρείες-κολοσσούς, Google και Facebook, που εκπροσωπούνται στη ΔΕΘ, επισκέφτηκε ο ίδιος. Έπειτα, πέρασε και από την Envipco, που προωθεί δράσεις ανακυκλώσεις και εγκαινίασε τα μηχανήματά τους που πλέον παράγονται στην Ελλάδα.
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ