, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Στον ΣΒΕ ο Πομπέο – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με Δένδια

Στα γραφεία του ΣΒΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, όπου συμμετέχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια, παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Η οδός 26ης Οκτωβρίου μέτωπο προς Σφαγεία είναι κλειστή και απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Δένδια.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας- ΗΠΑ, την αμυντική και ενεργειακή συνεργασία και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Λίγο πριν είχε αναρτήσει στο Twitter “Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στην Ελλάδα, έναν ζωτικό συνεργάτη των ΗΠΑ με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό στρατηγικό όραμα. Η ισχύς της διμερούς μας σχέσης βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ανυπομονώ για μια παραγωγική επίσκεψη” αναφέρει σε ανάρτησή του Twitter του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.


“Υποδέχτηκα τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, @SecPompeo , στην πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη. Επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί και η διαρκώς ενισχυόμενη εταιρική σχέση Σημαία της ΕλλάδαςΣημαία των Ηνωμένων Πολιτειών”, αναφέρει σε ανάρτησή στο Twitter του ο Νίκος Δένδιας.


Στη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ είναι παρόντες -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Πομπέο, χθες το βράδυ, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.