Στο 100% οι ακυρώσεις στη Σαμοθράκη- Ανεπανόρθωτη η ζημία για τους επαγγελματίες τουρισμού - Karfitsa.gr
Οικονομία

Στο 100% οι ακυρώσεις στη Σαμοθράκη- Ανεπανόρθωτη η ζημία για τους επαγγελματίες τουρισμού

Τεράστιο είναι το οικονομικό πλήγμα των τουριστικών επιχειρήσεων στη Σαμοθράκη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ethnos.gr ο προέδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης, Γιάννης Γλύνιας οι ακυρώσεις στον τουριστικό τομέα έχουν φτάσει στο 100%. Κατά τον κ. Γλύνια, οι επαγγελματίες του νησιού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς πλέον δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες ώστε να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Σε ό,τι αφορά τους τουρίστες, που αναγκαστικά έμειναν στο νησί, αν και είχαν τελειώσει οι διακοπές τους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης τονίζει ότι και το βράδυ της Τρίτης κοιμήθηκαν σε καταλύματα δωρεάν ή με πολύ χαμηλές τιμές, ενώ αρκετοί, για να βγάλουν τη νύχτα, έκαναν χρήση των χώρων του δημοτικού γυμναστηρίου και του σχολείου. Επίσης και τη χθεσινή ημέρα τουρίστες έφαγαν δωρεάν ή δίνοντας πολύ λίγα χρήματα σε εστιατόρια του νησιού.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη (14.08.2019), πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των επιβατικών και των οχηματαγωγών πλοίων που επιστράτευσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να συνδεθεί εκ νέου το νησί με την Αλεξανδρούπολη.

Τέσσερα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη με επιστροφή μεταφέροντας συνολικά έως τώρα 600 επιβάτες έχει πραγματοποιήσει από το πρωί της Τετάρτης (14.08.2019) το πλοίο “Ζέφυρος”.

Επίσης, το οχηματαγωγό “Άναξ” έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα δρομολόγιο από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη μεταφέροντας 12 επιβάτες, 139 ΙΧ οχήματα ένα φορτηγό και 6 δίκυκλα, ενώ θα εκτελέσει άλλα δύο δρομολόγια.

Στο μεταξύ απέπλευσε από τη Νάξο με προορισμό τη Σαμοθράκη το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό “Andros Jet” προκειμένου να εκτελέσει άμεσα δύο δρομολόγια. Το πλοίο που μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ΙΧ αναμένεται στο νησί στις 22:00 το βράδυ. Θα εκτελέσει δύο δρομολόγια και από αύριο 15/08 τουλάχιστον τρία και αν χρειαστεί επιπλέον.
Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ