Στ. Καλαφάτης: Η βία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο - Karfitsa.gr
Slider Θεσσαλονίκη Ροή

Στ. Καλαφάτης: Η βία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο

«Ας ενώσουμε τη φωνή μας και κυρίως ας αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για μηδενική ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται. Γιατί δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Γιατί η βία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο». Την έκκληση αυτή απηύθυνε στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, σήμερα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «ήταν θλιβερό το θέαμα που παρακολουθήσαμε προχθές και χαίρομαι που ο Δήμαρχος είναι απολύτως υγιής. Καταδίκασα από την πρώτη στιγμή – και καταδικάζουμε απερίφραστα, κατηγορηματικά και χωρίς αστερίσκους την επίθεση εναντίον του. Καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, όποιον και αν στοχεύει, όποιο πρόσχημα και αν επικαλείται. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, παραδεκτή και απαράδεκτη βία».

«Γι αυτό ακριβώς αποδοκιμάζουμε και το γεγονός ότι στη δήλωσή του ο κ. πρωθυπουργός έσπευσε να επισημάνει ότι η επίθεση δεν προερχόταν από αγανακτισμένους ή κάποιο συγκεντρωμένο πλήθος. Δεν δικαιολογείται καμιά μορφή. Ακόμη κι αν προέρχεται από αγανακτισμένους που πράγματι μπορεί να υπάρχουν» συμπλήρωσε ακόμη ο επικεφαλής των «Εντάξει».

Ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε ακόμη ότι «καταδικάζουμε την υποκρισία όλων αυτών που σιωπούσαν και ανέχονταν παρόμοιες επιθέσεις στο παρελθόν. Όπως στην περίπτωση του Κωστή Χατζηδάκη, του Γιώργου Κουμουτσάκου και προπάντων τη στυγνή δολοφονία των τριών υπαλλήλων της Μαρφίν».

Από εκεί και περά ο κ. Καλαφάτης συμπλήρωσε ότι «η ανοχή στη βία δεν είναι δικαίωμα κανενός. Ούτε η σιωπή. Και είναι ώρα να διερωτηθούμε ποιοι σιωπούσαν και εξακολουθούν να σιωπούν στις επιθέσεις εναντίον πολιτών από αναρχικούς και Ρουβίκωνες και διάφορες άλλες συλλογικότητες. Καταδικάζουμε και το γεγονός ότι η επίθεση αυτή λειτούργησε σαν προβοκάτσια. Αντί να συζητάμε για τους 353.000 αδερφούς μας που σφαγιάστηκαν στις αλησμόνητες πατρίδες συζητάμε για την επίθεση 4-5 τραμπούκων στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Καταδικάζουμε τη ρητορική του μίσους όπως εκφράστηκε, δυστυχώς, με τη φράση του Πρωθυπουργού ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’. Καταδικάζουμε και την απόπειρα διχασμού της πόλης. Διαφωνούμε με τις πράξεις του Δημάρχου, διαφωνούμε με το λόγο του, διαφωνούμε με τις προκλήσεις που εξαπολύει σε βάρος των Μακεδόνων και των Ποντίων. Στη Δημοκρατία όμως τις διαφωνίες μας τις συζητούμε, τις θέτουμε στην κρίση του πολίτη. Δεν τις μετατρέπουμε σε σύγκρουση. Ούτε επιτρέπουμε τη χρήση βίας».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε ότι : «Είμαι σίγουρος ότι όλοι δεχόμαστε πως για αυτό το γεγονός δεν υπάρχει καμιά απολύτως δικαιολογία. Κανένα άλλοθι που να βασίζεται σε ρητορική και συμπεριφορές που θα μπορούν να εκληφθούν ως προκλητικές.

Έχω δυστυχώς προσωπική εμπειρία. Ήμουν ο ίδιος θύμα σε ένα πάρα πολύ σοβαρό περιστατικό. Όταν κάποιοι άθλιοι που με προκήρυξή τους ανέλαβαν και την ευθύνη έκαψαν ολοσχερώς το γραφείο μου. Προφανώς δεν τους άρεσε ο τρόπος με τον οποίο υπηρετούσα ως Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Δεν διανοήθηκα να εκμεταλλευτώ πολιτικά και επικοινωνιακά το θέμα. Και βέβαια δεν σταμάτησα να καταδικάζω τη βία, πράγμα που έσπευσα να κάνω αμέσως, ίσως και να ήμουν από τους πρώτους, στην περίπτωση του κ. Μπουτάρη, ως επικεφαλής των “Εντάξει”».

Τέλος, κλείνοντας την ομιλία του σημείωσε ότι «το ζήτημα της ασφάλειας έχω πει πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα πρέπει να είναι κορυφαία μας πολιτική προτεραιότητα. Ας ενώσουμε τη φωνή μας και κυρίως ας αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για μηδενική ανοχή στη βία από όπου και αν προέρχεται. Γιατί δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Γιατί η βία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο».

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ