Στ.Πέτσας: Να αφήσει στην άκρη του παλικαρισμούς ο κ.Τσίπρας - Karfitsa.gr
Πολιτική

Στ.Πέτσας: Να αφήσει στην άκρη του παλικαρισμούς ο κ.Τσίπρας

Από μεθαύριο, 1η Ιουλίου, η χώρα κάνει το τελικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα όλων των αεροδρομίων της για τις πτήσεις εξωτερικού, είπε νωρίτερα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Προανήγγειλε πως μέχρι αύριο θα γίνει γνωστό ποιες χώρες θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα και ποιες όχι.

Τόνισε δε πως η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στον κόσμο στη αναζήτηση εισιτηρίων από το εξωτερικό, σύμφωνα και με ξένα δημοσιεύματα, όπως αυτό των Financial Times.

Σημείωσε, επίσης, πως αύριο υπογράφεται στην Κω συμφωνία στρατηγικής συμφωνίας για τον Τουρισμό, με την TUI, που δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό.Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε πως από σήμερα επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας, τα κυλικεία των θεάτρων και των σινεμά, ενώ λειτουργούν ξανά πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία, γίνονται εκ νέου συνέδρια, συναυλίες και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως από την Τετάρτη επιτρέπεται στα ελληνικά λιμάνια ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό, ενώ ανοίγουν και τα χερσαία σύνορα στα τελωνεία της χώρας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται, ιδίως στις μεταφορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δεν είναι επιτρεπτά, καθώς ο κορωνοϊός δεν έχει εξαφανιστεί. «Ας μη χαλαρώσουμε, για να μην το πληρώσουμε» επανέλαβε ο υφυπουργός.

Εγείρονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα, σεβασμού των θεσμών και διάκρισης των εξουσιών στον τόπο μας, υποστήριξε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχολιάζοντας τις «παρακρατικές μεθοδεύσεις επί ΣΥΡΙΖΑ».

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, ωστόσο ζητεί πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «θέατρο του παραλόγου» που ο κ. Τσίπρας έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, που «όχι μόνο δεν πείθει, αλλά προκαλεί τους πολίτες».

Στην προτροπή Τσίπρα περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου στην υπόθεση Novartis ώστε να συμπεριληφθεί και ο ίδιος, ζήτησε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς». Όπως συμπλήρωσε, «η σιωπή του διευρύνει το “πολιτικό κατηγορητήριο” στις συνειδήσεις των πολιτών».

Κατά τον κ. Πέτσα, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, «γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωσή του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που – από το 2018 μιλώντας στη Βουλή – υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγελλε την τότε κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως απέναντι στην «εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ», η σημερινή κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ