Στ Πέτσας: Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι ο εφησυχασμός - Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Στ Πέτσας: Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι ο εφησυχασμός – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, ο πρωθυπουργός σε συνεργασία με άλλους 8 ηγέτες της ΕΕ ανέλαβε πρωτοβουλία με στόχο την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και κυρίως την ανάπτυξη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη των οικονομιών και της απασχόλησης στα κράτη μέλη της Ένωσης» τόνισε ο υφυπουργός παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Υποστηρίζει ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κάνει για άλλη μια φορά πολύ λίγα, πολύ αργά» πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι ενόψει της αυριανής συνεδρίασης ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις και τόνισε ότι μετά το τέλος της Συνόδου δεν πρέπει να γυρίσουμε στις πατρίδες μας χωρίς μια λύση κοινής αποδοχής.

Επισήμανε ότι «η Ελλάδα προσέρχεται συνοψίζοντας τις θέσεις της σε τρεις άξονες. Να διατηρηθεί το ύψος των ενισχύσεων που πρότεινε η ευρωπαϊκή επιτροπή. Να διατηρηθεί η προτεινόμενη από την επιτροπή αναλογία επιχορηγήσεων και δανείων ώστε ο κεντρικός κορμός των ενισχύσεων να είναι επιχορηγήσεις και όχι ο δανεισμός. Να μην υπάρξουν πρόσθετες ειδικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης παρά μόνο όσες ήδη προβλέπονται στις συνθήκες και το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης».

Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής και παρά τις αφίξεις, η πορεία της επιδημίας του κορονοϊού δεν επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση των επαφών. Ακόμα τόνισε ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και ότι σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα.

Ο  Πέτσας συμπλήρωσε ότι το πρώτο 15μερο του Ιουλίου είχαμε πάνω από 400 κρούσματα αλλά μόνο έναν θάνατο.

Σε ότι έχει να κάνει με την τριμερής σύσκεψη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας-Γερμανίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι  «Είναι ανάγκη, να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με έναν δεύτερο κύμα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.Θα οριστεί ένας εκπρόσωπος από κάθε περιφέρεια και μεγάλους και τουριστικός δήμους, για τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα. Οι έλεγχοι θα ενταθούν, όχι με τιμωρητική διάθεση».

Αρχίζει η ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά 

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η βελτίωση των δεικτών της επιδημίας στη Σουηδία ανοίγει το δρόμο για πτήσεις από τη χώρα στις 20, αντί για τις 22 Ιουλίου, που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ