«Συγκρούσεις αντί πολιτικών προτάσεων» - Karfitsa.gr
Απόψεις Αρθρογράφοι

«Συγκρούσεις αντί πολιτικών προτάσεων»

φωτο eurokinissi.gr

Του Ευ.Καρανάσιου*

     Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που ζει και αναπνέει για τη σύγκρουση γι’ αυτό και η Ελλάδα πλέον βιώνει την περιπέτεια σαν καθημερινότητα.

Πριν κερδίσει τις εκλογές ο κ. Τσίπρας είχαμε τις μεγάλες διαδηλώσεις, τα διχαστικά μηνύματα για μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, τις κατηγορίες για τους «Γερμανοτσολιάδες» και τους «Νενέκους». Η τακτική της ακραίας πόλωσης έπιασε, οι πολίτες πίστεψαν στις μαγικές λύσεις του Προγράμματος Θεσσαλονίκης και έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με τη συνεργασία των ΑΝ.ΕΛ. που πλειοδοτούσαν σε ψευτοπατριωτισμό και κάλπικες υποσχέσεις.

Το ίδιο σκηνικό είχαμε το καλοκαίρι του 2015, όποιος ψήφιζε «ναι» στο δημοψήφισμα έδινε και την έγκρισή του στον Γιούνκερ να επιβάλει σκληρά μέτρα ενώ με το «όχι» η λιτότητα θα τερματιζόταν αυτομάτως.

Όταν ο Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο, με χειρότερα μέτρα από αυτά που είχαν προτείνει οι δανειστές στις αρχές του 2015, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Φρανσουά Ολάντ, ο διχαστικός λόγος του κυβερνώντος κόμματος πήγε σε άλλο επίπεδο. «Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», ήταν το βασικό σύνθημα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κέρδισε ξανά τις εκλογές, όμως η λογική των συγκρούσεων και των εχθρών που γίνονται φίλοι και ξανά εχθροί, ανάλογα με το κομματικό συμφέρον της περίστασης, παρέμεινε βασική αρχή της παρέας του Μαξίμου.

Προσπαθώ μάταια να εντοπίσω στα 3,5 έτη διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μία ανέφελη περίοδο.

Η κυβέρνηση ανοίγει διαρκώς μέτωπα, εντός και εκτός συνόρων, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις των κινήσεών της.

Αρκεί και μόνο η προσδοκία κομματικών κερδών (που έως τώρα δεν έχουν επιβεβαιωθεί) για να ξεκινήσουν «πολέμους» τα στελέχη του Μαξίμου, με αυτό τον τρόπο πιστεύουν ότι μπορούν να καλύψουν το έλλειμμα παραγωγής πολιτικών προτάσεων, που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

*ο κ. Καρανάσιος είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ και επιχειρηματίας

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης;

Loading ... Loading ...


 

 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ