Συγνώμη ζητά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ από τους πολίτες - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Συγνώμη ζητά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ από τους πολίτες

Μια σταγόνα αισιοδοξίας φαίνεται να μπήκε στο υπερχειλισμένο ποτήρι της υπομονής πολιτών και διοίκησης του ΟΑΣΘ με το χρονοδιάγραμμα της παραλαβής δρομολογίων από τα ΚΤΕΛ να πλησιάζει.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Κρητικού

Ο πρόεδρος του Οργανισμού πάντως μιλώντας στην K ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό παρά τα όποια θετικά μηνύματα λαμβάνει. «Οφείλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία που υφίστανται» αναφέρει ο κ Γιώργος Σκόδρας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ εξηγεί ότι «μπορούμε πλέον να αισιοδοξούμε, καθώς είναι σε εξέλιξη το σχέδιο ανάταξης της αστικής συγκοινωνίας που μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να δώσει καρπούς».

Βελτιωτικές κινήσεις για την εξυπηρέτηση του κοινού

Ο  ΟΑΣΘ περιμένει από μέρα σε μέρα την  τελική έγκριση  από το Ελεγκτικό Συνέδριο, της σύμβασης για την εκχώρηση άλλων 25 λεωφορειακών γραμμών προς τα ΚΤΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση τεκμηρίωσης την οποία έχει ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει φύγει από τον ΟΑΣΘ και τον ΟΣΕΘ και βαίνει προς ολοκλήρωση με την απόφαση του  Ελεγκτικού Συνεδρίου .

Το πρόβλημα με τα 136 αστικά  ηλικίας 12-14 ετών που παρουσίασαν  βλάβη  σε ζωτικό σημείο του αμαξώματος με ρηγματώσεις στο σασί των οχημάτων,  αναμένεται να λυθεί καθώς ένα από τα λεωφορεία που δόθηκε για επισκευή σε εξωτερικό συνεργείο έχει επιστρέψει και πραγματοποιεί δοκιμαστικά δρομολόγια για να διαπιστωθεί αν  θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Το θέμα βέβαια  απασχολεί εδώ και σχεδόν έναν χρόνο τις διοικήσεις του ΟΑΣΘ χωρίς ωστόσο, να έχει καταστεί δυνατόν να επιλυθεί με αποτέλεσμα να στερεί από την πόλη έναν πολύ κρίσιμο αριθμό οχημάτων.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ ήδη έχει προειδοποιήσει με δικαστικές προσφυγές και διεκδίκηση αποζημιώσεων σε βάρος της εν λόγω εταιρείας κατασκευής λεωφορείων, δεδομένου ότι όλα τα χαλασμένα οχήματα είναι δικά της. «Δεν είναι δυνατόν λεωφορεία ηλικίας 20 και 22 χρόνων να κυκλοφορούν κανονικά και αυτά που είναι πολύ νεότερα να έχουν παροπλιστεί» αναφέρουν πηγές του ΟΑΣΘ. Ήδη, η διοίκηση του Οργανισμού έχει απευθυνθεί προς την κατασκευάστρια εταιρεία, κλιμάκιο της οποίας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη την προσεχή εβδομάδα προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση και να αναζητηθεί λύση για την επισκευή των οχημάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα το πρόβλημα το οποίο έχει εντοπιστεί εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, αφορά σε συνολικά 136 οχήματα. Από αυτά τα 92 είναι παροπλισμένα εδώ και πολλούς μήνες ενώ άλλα 44 εμφανίζουν το ίδιο πρόβλημα. Τα 20 από αυτά έχουν επίσης ακινητοποιηθεί και τα υπόλοιπα 24 ελέγχονται καθημερινά και είναι άγνωστο εάν θα αντέξουν..

Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε εντολή στο τμήμα Προμηθειών να προχωρήσει σε αγορά ανταλλακτικών με διαδικασίες απ’ ευθείας ανάθεσης ώστε να επιταχυνθεί ο χρόνος επισκευής των υπολοίπων οχημάτων που παρουσιάζουν βλάβες ρουτίνας για να ξαναβγούν στους δρόμους.

Στο μεταξύ εκκρεμεί η  μίσθωση των μεταχειρισμένων καθώς αναμένεται η έγκριση της πίστωσης, ύψους περίπου 12 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να τρέξει τη διαγωνιστική διαδικασία. Η μίσθωση θα αφορά 150 λεωφορεία για χρονικό διάστημα 30 μηνών.

Στοιβαγμένοι οι πολίτες στα λεωφορεία

Στους σταθμούς μεταβιβασάσης  και στις στάσεις του ΟΑΣΘ καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς  ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του προκειμένου να καταφέρει να μπει σε ένα από τα αστικά λεωφορεία που περνούν κατά μέσο όρο ανά 25 λεπτά όπως αναφέρουν στην Κ οδηγοί που ζουν μαζί με τους επιβάτες το καθημερινό μαρτύριο της μετακίνησης. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές για την κατάσταση που επικρατεί μέσα στα αστικά λεωφορεία που μετακινούνται υπερπλήρεις στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Τεράστιο είναι το πρόβλημα για τους πολίτες των περιφερειακών δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης που θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο της πόλης.

Μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό

Ο ΟΑΣΘ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού και των επιβατών, ωστόσο όπως αναφέρουν στην Κ στελέχη του Οργανισμού, ζητά τη στήριξη του κόσμου ώστε να μην συνωστίζονται στα αστικά λεωφορεία και να προμηθεύονται με αντισηπτικά και μάσκες όταν κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Με απόφαση της διοίκησης του, ο ΟΑΣΘ έχει υιοθετηθεί πλήρως το φυλλάδιο οδηγιών του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας, τόσο για τους υπάλληλους του οργανισμού όσο και για τους επιβάτες. Από το πρωί της Τρίτης τα λεωφορεία μετακινούνταν με ελάχιστους επιβάτες.

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ