Συζήτηση για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Συζήτηση για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης

Πρόταση να υπερψηφίσει τον αποκλειστικά Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του, ζήτησαν από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι, μια πρόταση που τελικά δεν γνώρισε την αποδοχή και καταψηφίστηκε.

Στη σημερινή συνεδρίαση βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας«Η διοίκηση μας λέει ναι στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και όχι σε οριζόντιες απολύσεις. Το θέμα του πολυνομοσχεδίου είναι κυβερνητικό και δεν έχει καμία εμπλοκή ο Δήμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «κόλαφο για τις υπηρεσίες όλων των Δήμων. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και τις δημοτικές υπηρεσίες. Η θέση της διοίκησης συνιστά υποχώρηση από τις προεκλογικές της υποσχέσεις».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριαννόπουλος, σημείωσε πως το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο, όπως το έχουν απασχολήσει και άλλα ζητήματα κατά το παρελθόν.

«Στηρίζουμε το ψήφισμα του Συλλόγου των εργαζομένων, γιατί το νομοσχέδιο περιέχει και άλλα όργια. Υπάρχουν κινητοποιήσεις μπροστά μας και καλούμε όλο τον κόσμο», τόνισε.

«Είμαστε συνολικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο», τόνισε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη», ενώ τη στήριξη του προς τους εργαζόμενους εξέφρασε και ο Μιχάλης Γαζάκης επικεφαλής της παράταξης, «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ