Συζήτηση στη Βουλή της πΓΔΜ για τις συνταγματικές αλλαγές - Karfitsa.gr
Slider Διεθνή

Συζήτηση στη Βουλή της πΓΔΜ για τις συνταγματικές αλλαγές

Σήμερα θα διεξαχθεί στη Βουλή της πΓΔΜ  η τέταρτη συνεδρίαση για τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα. Ωστόσο, θεωρείται άγνωστο εάν η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σήμερα, και θα ακολουθήσει η σχετική ψηφοφορία ή αυτή θα παραταθεί για μερικές ημέρες ακόμη.

Η σχετική συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε τη Δευτέρα και σύμφωνα με τον κανονισμό του Κοινοβουλίου, αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δέκα ημέρες.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα κατορθώσει να συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων στην ψηφοφορία, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της τροποποίησης του Συντάγματος. Ο Ζάεφ, για να εξασφαλίσει μία τέτοια πλειοψηφία, χρειάζεται τη συγκατάθεση τουλάχιστον οκτώ βουλευτών της αντιπολίτευσης, από τους 48 που αυτή διαθέτει στη Βουλή.

Ωστόσο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE διεμήνυσε και σήμερα ότι κανείς βουλευτής του δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης του Ζάεφ για τροποποίηση του Συντάγματος, που οδηγεί στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας.

Εάν ο Ζάεφ δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία δύο τρίτων στην ψηφοφορία, τότε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ