Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τις τρίχες του σκύλου σου - Karfitsa.gr
Ευ Ζην

Συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τις τρίχες του σκύλου σου

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κατοικίδιο ζώο που δεν χάνει μέρος του τριχώματός του, ωστόσο, οι κτηνίατροι τονίζουν ότι το πόσο μεγάλο πρόβλημα θα υπάρξει εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την υγεία του δέρματος του σκύλου και συνεπώς το πόση τρίχα θα χάσει ο τετράποδος φίλος μας.

Τροφή που δεν καλύπτει τις ανάγκες του ζώου

Η έντονη τριχόπτωση σχεδόν πάντα προδίδει πως κάτι δεν πάει καλά με τη διατροφή του. Ένας κτηνίατρος θα αποφανθεί τι είναι καλύτερο για τις ανάγκες του κάθε σκύλου ανάλογα με το βάρος, την ηλικία του, αλλά και το αν είναι στειρωμένος ή όχι.

Τα λάθη στο μπάνιο

Ό,τι ισχύει για τις τροφές, ισχύει και για τα προϊόντα καλλωπισμού του ζώου. Πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τα σαμπουάν που επιλέγουμε, ώστε να μην χαλάσουμε το pH της επιδερμίδας του, προκαλώντας προβλήματα και στο τρίχωμά του.

Αυξημένα επίπεδα στρες

Έρευνες έχουν αποδείξει πως ένας σκύλος που αδυνατεί να αισθανθεί ασφαλής στο περιβάλλον στο οποίο ζει, τείνει να χάνει μεγαλύτερο μέρος του τριχώματός του καθημερινά. Οι φωνές και οι συνεχείς επιπλήξεις, μόνο κακό κάνουν στην ψυχολογία του ζώου, με τον οργανισμό του να αντιδρά κάνοντας το μαλλί του να πέφτει.

Τέλος, μην ξεχνάς πως επιβάλλεται να δίνεις την πρέπουσα σημασία στο καθημερινό χτένισμα του μικρού σου φίλου, ακόμα και αν ανήκει στην κατηγορία των κοντύτριχων. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνεις το «νεκρό» τρίχωμα και το εμποδίζεις από το να καταλήξει στον καναπέ ή το κρεβάτι σου.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ