, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνάντηση Γιάννη Ιωαννίδη – Μαρίας Αντωνίου για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Δέλτα

Με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, συναντήθηκε ο  δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στην οποία έθεσε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Δέλτα και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και των επιχειρηματιών που εδρεύουν στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Δέλτα έθεσε στην κ Αντωνίου, το μείζον θέμα της υδροδότησης της περιοχής του Αξιού με πόσιμο  νερό από την ΕΥΑΘ ζητώντας την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τη στιγμή που δεν εντάχθηκε στο τρέχον ΕΣΠΑ της ΠΚΜ. Εξήγησε στην κυρία Αντωνίου τις λεπτομέρειες της μελέτης που έχει ολοκληρωθεί από τη την ΔΕΥΑΔΔ, για την κατασκευή νέου αγωγού, αντλιοστασίων και δεξαμενών που θα τροφοδοτούν σε πρώτο χρόνο τα Κύμινα και  τα Μάλγαρα και στη συνέχεια τη Βραχιά. Για την υλοποίηση του σχεδίου θα κατασκευαστούν 3 δεξαμενές 1000 κυβικών στη Χαλάστρα και ένας αγωγός 5.8 χιλιομέτρων που θα καταλήγει στα Κύμινα.  Εκεί θα κατασκευαστεί δεξαμενή 1000 κυβικών και δύο αντλιοστάσια για την παροχή του νερού.

Ο κ Ιωαννίδης ζήτησε  από την κ Αντωνίου να μεταφέρει στους αρμόδιους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών το αίτημα της διοίκησης του Δήμου Δέλτα,  για την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Καλοχώρι και την ένταξη της ευρύτερης περιοχής σε ένα Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, που θα περιλαμβάνει έργα υποδομής, κατασκευή δικτύων αποχέτευσης και απορροής όμβριών υδάτων που θα συμβάλλουν στην προστασία της κοινότητας του Καλοχωρίου, στην ανάπλαση της περιοχής και στην αναβάθμιση της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Καλοχωρίου.

Ο κ Ιωαννίδης ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Αξιού, τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού από πάσης φύσεως  φερτά υλικά που έχουν εγκλωβιστεί στις εκβολές του ποταμού.

Στην ίδια συζήτηση τέθηκε και το θέμα της σύνδεσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου (πρώην Αλεξάνδρειο ΤΕΙ) με την Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας που περνά από τη Σίνδο.  Όπως εξήγησε ο κ Ιωαννίδης, πάγιο αίτημα των δημοτών και της σημερινής διοίκησης του δήμου είναι να συνδεθεί η περιοχή με μέσο σταθερής τροχιάς, (μετρό ή προαστιακό) προκειμένου οι φοιτητές που σπουδάζουν στην Σίνδο να έχουν άμεση πρόσβαση στη Θεσσαλονίκη

«Η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που της θέσαμε, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα μας, στους αρμόδιους  υπουργούς της Κυβέρνησης και να  στηρίξει την προσπάθεια μας, για την Ανάπτυξη του Δήμου Δέλτα και την υλοποίηση μιας σειράς έργων που θα δώσουν πνοή στη περιοχή μας», τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.